Translate

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ΗΠΑ: «Ένα φιλί μπορεί να με σκοτώσει» – 25χρονη πάσχει από σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις

 Ένα αθώο φιλί στα χείλη θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο για την Caroline Cray Quinn, η οποία «παίζει» με τη φωτιά με κάθε φιλί λόγω μιας σπάνιας ασθένειας από την οποία πάσχει που προκαλεί σοβαρή αλλεργία.

Η 23χρονη από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, πάσχει από το σύνδρομο ενεργοποίησης μαστοκυττάρων (MCAS), μια σπάνια ασθένεια με σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, που πλήττει περίπου έναν στους 150.000 ανθρώπους.

Το MCAS είναι μια

διαταραχή υπερ-αντίδρασης του ανοσοποιητικού, που αντιμετωπίζεται με θεραπεία και διατροφή. Προκαλείται από μια υπερ-αντιδραστική απόκριση μιας ομάδας κυττάρων που είναι γνωστά ως μαστοκύτταρα.

Τα μαστοκύτταρα είναι εξειδικευμένα ανοσοκύτταρα που χρησιμεύουν στον οργανισμό ως ένα είδος συστήματος συναγερμού.

Η νεαρή γυναίκα, μπορεί να τρώει άφοβα μόνο δύο τροφές – βρώμη και ένα ειδικά παρασκευασμένο σκεύασμα. Οποιαδήποτε άλλη τροφή, θα μπορούσε να την οδηγήσει σε δυνητικά θανατηφόρα αλλεργική αντίδραση.

Δείτε επίσης: Γιγαντιαία διαστημόπλοια ~ Μύθος ή πραγματικότητα;

Ακόμα και το να φιλήσει κάποιον που έχει φάει τρόφιμα στα οποία είναι αλλεργική, θα μπορούσε να προκαλέσει μια επικίνδυνη αντίδραση, καθιστώντας την ερωτική της ζωή περίπλοκη.

«Για να με φιλήσει κάποιος, δεν μπορεί να φάει τίποτα τρεις ώρες πριν» είπε.

«Δεν μπορούν επίσης να φάνε κανένα από τα έξι κύρια αναφυλακτικά αλλεργιογόνα μου -φιστίκια, ξηρούς καρπούς, σουσάμι, μουστάρδα, θαλασσινά ή ακτινίδια- 24 ώρες πριν. Και πρέπει να βουρτσίσουν τα δόντια τους πριν με φιλήσουν».

Η ίδια δηλώνει, σύμφωνα με την daily mail, πως οι κανόνες αποδείχθηκαν επιτυχείς.

«Ήταν λίγο πολύ ομαλή η πορεία μου με αυτούς τους κανόνες, αλλά είχα μερικές μικρές αντιδράσεις ενώ φιλούσα κάποιον ή μετά από ένα φιλί», είπε.

«Θα αρχίσω να έχω φαγούρα στο στόμα, στα χείλη και στη γλώσσα. Μόλις το νιώσω αυτό, θα σταματήσω αμέσως.

Αν χρειαστεί, βουρτσίζω αμέσως τα δόντια μου και παίρνω κάποια επείγουσα φαρμακευτική αγωγή», προσθέτει.

Στην παρούσα φάση της ζωής της, διατηρεί δεσμό με τον Ryan, ο οποίος, όπως είπε, τηρεί με χαρά τους κανόνες και έχει συνηθίσει να απολαμβάνει τα ίδια γεύματα με αυτήν όταν είναι μαζί.

Δείτε περισσότερα στο newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου