Translate

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Ποιοι οδηγοί μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο έως και 1.000 ευρώ τις επόμενες ημέρες

Όσοι οδηγοί διατηρούν χωρίς ΚΤΕΟ ή ανασφάλιστα οχήματα μπορούν να περιμένουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου παχυλό πρόστιμο από 250 έως 1.000 ευρώ.

Η πρώτη διασταύρωση στοιχείων πρόκειται να διεξαχθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να εντοπιστούν οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ή ΚΤΕΟ.

Όσοι φανούν να παρανομούν θα χρειαστεί να

πληρώσουν υψηλά πρόστιμα, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα ποσά θα διπλασιάζονται και θα αφαιρούνται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης: Η αλήθεια για το "Φάντασμα της Όπερας"

Ποιοι οδηγοί θα πληρώσουν και πόσο

Περίπου 500.000 οχήματα κυκλοφορούν σήμερα ανασφάλιστα στους δρόμους, ενώ επί του παρόντος δεν είναι γνωστός ο αριθμός όσων δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις επαναλαμβάνονται ανά ημερολογιακό εξάμηνο και σύμφωνα με τον νόμο, οι παραβάτες αντιμετωπίζουν τα παρακάτω πρόστιμα:

  • Από 250 έως και 1.000 ευρώ αν το όχημα εντοπίζεται ανασφάλιστο – 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα
  • Ισόποσα των τελών κυκλοφορίας, συν τα ετήσια τέλη, στην περίπτωση ανασφάλιστων οχημάτων, αν διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους
  • 400 ευρώ αν το όχημα δεν έχει υποβληθεί σε περιοδικό έλεγχο ΚΤΕΟ
  • Σε περίπτωση υποτροπής, τα πρόστιμα διπλασιάζονται και αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες του οχήματος

Από το newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου