Translate

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση IPSOS: Η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και τα τρία «θρίλερ» εν όψει ευρωεκλογών

Η δημοσκόπηση της IPSOS για λογαριασμό του Euronews καταδεικνύει την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τις «μάχες» που πρέπει να δώσουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας IPSOS για λογαριασμό του Euronews, που δόθηκε στη δημοσιότητα απόψε (19/03), δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά και τρία πολιτικά «θρίλερ» εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία ανά χώρα στο ερώτημα:

«εάν οι ευρωεκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή, ποιο από τα παρακάτω κόμματα είναι πιθανόν να ψηφίζατε», η δημοσκόπηση έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται, με ποσοστό 35% και η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το κυβερνών κόμμα θα καταφέρει να κερδίσει τις οκτώ από τις 21 συνολικά έδρες του ευρωκοινοβουλίου που αντιστοιχούν στην Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 21,4% έναντι του 2ουΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που λαμβάνει ποσοστό 13,6% και εκτιμάται ότι θα εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές. Πολύ κοντά καταγράφεται ως 3ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με ποσοστό 13,4% και εκτίμηση για ανάδειξη τριών ευρωβουλευτών.

Στην 4η θέση είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 9% και εκτίμηση για δύο ευρωβουλευτές και η Ελληνική Λύση ακολουθεί στην 5η θέση με μικρή διαφορά, με ποσοστό 8,7% και εκτίμηση για δύο ευρωβουλευτές. Στην 6η θέση βρίσκεται το κόμμα «Νίκη», με 4% και εκτίμηση για την ανάδειξη ενός ευρωβουλευτή.

Στην 7η θέση εμφανίζεται η Νέα Αριστερά, με ποσοστό 3,3% και εκτίμηση για εκλογή ενός ευρωβουλευτή και στην 8η θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 3,2% και εκτίμηση για ανάδειξη ενός ευρωβουλευτή. Στη λίστα ακολουθούν το ΜέΡΑ25, με ποσοστό 3% και οι «Σπαρτιάτες» με 2,9%, χωρίς να αναδεικνύουν ευρωβουλευτή.

Όπως φαίνεται, στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, διαμορφώνονται τρία πολιτικά «θρίλερ», τα οποία θα απασχολήσουν δυνητικά το εκλογικό σώμα το επόμενο διάστημα, αλλά και το βράδυ των εκλογικών αποτελεσμάτων:

  1. Ποιο κόμμα θα λάβει τη 2η θέση; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, καθώς σε αυτή τη δημοσκόπηση έχουν μικρή διαφορά.
  2. Ποιο κόμμα θα λάβει την 3η θέση; Το ΚΚΕ ή η Ελληνική Λύση, η διαφορά των οποίων είναι στο 0,3%.
  3. Πόσα από τα υπόλοιπα κόμματα θα καταφέρουν να εκλέξουν έστω από έναν ευρωβουλευτή.

Δείτε επίσης: Το… πιο στοιχειωμένο σπίτι της Αττικής -Που βρισκόταν και τι υπάρχει στην θέση του τώρα

Από το newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου