Translate

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Έρχονται μέτρα για τα νωπά προϊόντα - Πότε θα φανεί διαφορά στην τσέπη του καταναλωτή

 Δραματική η κατάσταση με την ακρίβεια 

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός για την ακρίβεια και τα νοικοκυριά διαμαρτύρονται ότι οι όποιες μειώσεις κάποιων προϊόντων δεν γίνονται αντιληπτές.

Σύμφωνα με τον Alpha είχαμε νέα μέτρα αλλά την απόδοσή τους δεν αναμένεται να την δούμε νωρίτερα από τον Απρίλιο, αν και παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για τρεις μήνες μέχρι να φανεί στην τσέπη του καταναλωτή.

Όπως αναφέρει το

OPEN για το κύμα της ακρίβειας, 11 ημέρες από την εφαρμογή των μέτρων και ακόμα εντοπίζονται ανατιμήσεις σε κατηγορίες προϊόντων όπου περιμέναμε γενναίες εκπτώσεις.

Τι ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Στο μεταξύ το υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες στη μάχη κατά της ακρίβειας. Όπως εκτιμά η αγορά, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέτρα που εφαρμόζονται το τελευταίο δεκαήμερο λειτουργούν τόσο σταθεροποιητικά για τις τιμές και αποθαρρυντικά για ανατιμήσεις όσο και, σταδιακά, οδηγούν στις απαραίτητες μειώσεις στο ράφι για προϊόντα αναγκαία για την διαβίωση του νοικοκυριού. Ωστόσο, όπως έχει επισημάνει, πολλές φορές, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μάχη κατά της ακρίβειας δεν σταματά.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, στις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του ρόλου του καταναλωτή στη μάχη κατά της ακρίβειας. Οι αλλαγές που σχεδιάζονται αφορούν στην πλατφόρμα του Παρατηρητηρίου Αγοράς e-Καταναλωτής.

Η πλατφόρμα αναβαθμίζεται, γίνεται πιο χρηστική και ευέλικτη και δίνεται μεγαλύτερη σημασία στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ.

Δείτε επίσης: Τα ανεξήγητα φαινόμενα του ηλιακού μας συστήματος [Βίντεο]

Από το newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου