Translate

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Τι σημαίνει το σήμα της BMW;

Δεν είναι αυτό που νομίζαμε

Το σήμα της BMW είναι από τα πιο γνωστά στον κόσμο. Αυτά τα μπλέ και άσπρα κουτάκια όμως κάτι σημαίνουν, αφού δεν πρόκειται για χρώματα ομάδας. Από που προέρχονται λοιπόν;

 Η εταιρεία Bayerische Motoren Werke ιδρύθηκε το 1917, ΄έχοντας όμως ως βάση μια άλλη εταιρεία, την Rapp Motorenwerke, που κατασκεύαζε αεροσκάφη, με έδρα το Μόναχο. Αν και το όνομα της εταιρείας, μετατράπηκε σε BMW, οι εργασίες της δεν άλλαξαν και παρέμειναν οι ίδιες, δηλαδή την παραγωγή

κινητήρων για αεροπλάνα.

Στην αρχή δεν υπήρχε λογότυπο, ωστόσο υπήρξε μια αλλαγή στις εργασίες της σταδιακά, αφού ξεκίνησε να παράγει και κινητήρες αυτοκινήτων, σκαφών και αγροτικών μηχανημάτων.

Το πρώτο λογότυπο διατηρούσε το στρογγυλό σχήμα της Rapp, με το εξωτερικό δαχτυλίδι να έχει δυο χρυσές γραμμές και μέσα να έχει μπει το όνομα BMW. Ήταν χωρισμένο σε τέσσερα ίσα μέρη δανειζόμενο τα επίσημα χρώματα της Βαυαρίας, το άσπρο και το μπλε. Αυτά, τοποθετήθηκαν από την αντίθετη πλευρά του ρολογιού, για να εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία, γιατί τότε απαγορευόταν τα λογότυπα να φέρνουν σε απομίμηση του εμβλήματος του κρατιδίου.

Το μπέρδεμα με τους έλικες του αεροσκάφους, προέκυψε 12 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας, όταν σε μια διαφήμιση της έμπλεξε μόνη της το λογότυπο με τους έλικες. Τότε κατασκεύαζε έναν νέο κινητήρα και η χρησιμοποίηση του λογοτύπου ταίριαξε όμορφα με τους έλικες και την περιστροφή τους.

Δείτε επίσης: Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Η ίδια η εταιρεία ενίσχυσε αυτή την πεποίθηση με ένα άρθρο του 1942, όπου το σήμα της για ακόμα μια φορά μπερδευόταν με τους έλικες ενός αεροσκάφους. Η BMW άφησε αυτόν τον μύθο να αναπαράγετε για πολλά χρόνια και μόλις πρόσφατα, φρόντισε να διορθώσει τα πράγματα.

Από το kataggeilte

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου