Translate

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Το ανατριχιαστικά… ανθρώπινο ουρλιαχτό αυτών των αγριόγατων που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει (vid)

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο του διαδικτύου, με πρωταγωνιστές δύο λύγκες του Καναδά.
Και πώς όχι όταν σε αυτό φαίνονται να ουρλιάζουν σαν… άνθρωποι!
Το γεγονός μάλιστα έχει προβληματίσει τους ειδικούς των άγριων αυτών αιλουροειδών καθώς διαφωνούν για το τι στο καλό κάνουν; Τσακώνονται, ετοιμάζονται να…
ερωτοτροπήσουν ή μήπως μία μητέρα μαλώνει το παιδί της;
Ο Kim Poole, βιολόγος με ειδίκευση στους συγκεκριμένους λύγκες ανέφερε στο BuzzFeed News ότι μπορεί να έχει ξανακούσει αυτόν τον ήχο στο παρελθόν, ωστόσο: «Το timing είναι περίεργο, αφού είναι και οι δύο ενήλικες που φαίνεται από το πυκνό τρίχωμα στα αυτιά τους, αλλά στο τέλος Μαΐου είναι η περίοδος της γέννας όχι του ζευγαρώματος, που συμβαίνει συνήθως στο τέλος Μαρτίου. Άρα είναι δύσκολο να μιλήσω για ζευγάρωμα, αλλά θα μπορούσαν να είναι δύο ενήλικα αρσενικά που κάνουν μια… συζήτηση για το χώρο κυριαρχίας του καθενός».

Από την άλλη όμως, η Carole Baskin, ιδρύτρια του Big Cat Rescue έχει τελείως διαφορετική άποψη. «Θα μπορούσε να είναι η αρχής μιας τελετουργίας ζευγαρώματος, γιατί εκτός από τις φωνές, χτυπάνε επίσης τα κεφάλια τους, που είναι συνήθως ένας φιλικός χαιρετισμός. Ή θα μπορούσε να είναι μια έντονη λογομαχία μεταξύ μητέρας και παιδιού», υποστηρίζει.
Όπως και να έχει, τον ήχο που βγάζουν τον λες και… ανατριχιαστικό!
Από το newsbomb
-->
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου