Translate

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ακόμα προσπαθεί η NASA να εντοπίσει το μυστικό του διαστημικού μαχητικού αεροσκάφους των Ναζί

Κατά τους τελευταίους μήνες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ναζιστική Γερμανία ένα πειραματικό μαχητικό αεροσκάφος, που έμοιαζε περισσότερο με διαστημόπλοιο παρά με αεροπλάνο.
Μόλις στις μέρες μας μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο εμπνευσμένο τεχνολογικά ήταν αυτό το εγχείρημα.
Ο σχεδιασμός του Horten Ho 229 ήταν από τους πιο πρωτοποριακούς που υπάρχουν.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Αμερικανική κατασκευαστική εταιρία αεροσκαφών Northrop Grumman παρουσίασε ένα επαναστατικό
σχέδιο για μελλοντικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία θα μπορούσαν θεωρητικά να πετάξουν πάνω από τις εμπόλεμες ζώνες τον επόμενο αιώνα.
Η ιδέα μοιάζει περισσότερο με έναν ιπτάμενο δίσκο παρά με ένα μαχητικό αεροσκάφος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εμπειρογνώμονες της αεροπορίας αποκαλούν «ιπτάμενο πτερύγιο». Η σχεδίασή του βοηθά στη μείωση του μεγέθους του αεροσκάφους και δημιουργεί ένα ομοιόμορφα λείο σχήμα που δεν εντοπίζεται από σήματα ραντάρ πολέμου.
Μπορεί να φαίνεται αρκετά φουτουριστικό, όμως η γέννησή του είναι πιο παλιά απ” ό,τι θα περίμενε κανείς. Ένα παρόμοιο μαχητικό σχεδιάστηκε στη ναζιστική Γερμανία κατά τις τελευταίες ημέρες του Β” Παγκοσμίου Πολέμου.
Το αεροσκάφος Horten Ho 229, μπορεί να είναι μια κουκκίδα στην ιστορία της αεροπορίας, αλλά ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Τόσο μπροστά μάλιστα, που τα αεροδυναμικά μυστικά του δεν έχουν γίνει ακόμα κατανοητά. Δεν είναι τυχαίο ότι επιστήμονας της NASA μελετά ακόμα το πώς οι δημιουργοί του κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αεροδυναμικές δυσκολίες και θα το έκαναν να μην πέφτει.
Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το bbc.com:
-->
pronews.gr
Από το amfipolinews
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου