Translate

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

«Madame Mustache»: Η θρυλική χαρτοπαίχτρα με το μουστάκι

Άγρια Δύση, 1829, έρχεται στη ζωή ένα κοριτσάκι με το όνομα Eleanor Dumont. Πολύ όμορφη στα νιάτα της, αλλά η ιστορία την κατέγραψε ως η γυναίκα με το μουστάκι.
Λόγω της ομορφιάς της μάλιστα άρχισε να εργάζεται σε χαρτοπαικτικές λέσχες ακριβών ξενοδοχείων της εποχής. Ήταν τόσο καλή στο επάγγελμά της που άλλαζε συνεχώς ξενοδοχεία, λόγω των
υψηλών προσφορών που δεχόταν από ανταγωνιστές.
Βγάζοντας πολλά χρήματα από τα φιλοδωρήματα των πελατών, αποφασίζει να ανοίξει δική της λέσχη στη Νεβάδα, με το όνομα «Vingt-en-un», που σημαίνει 21 στα γαλλικά.
Η επιχείρηση αναπτύσσεται, τα χρήματα συσσωρεύονται και τότε βρίσκεται στο δρόμο της ένα τυχοδιώκτης υποψήφιος γαμπρός.
Ο Jack McKnight, μέσα σε λίγους μήνες καταφέρνει να της αποσπάσει όλη της την περιουσία, με την υπόσχεση ότι θα φτιάξει μια φάρμα έξω από την πόλη. Έφυγε με όλα της τα λεφτά, αφήνοντάς της πίσω κλονισμένη.
Τότε ήταν που μια ορμονική διαταραχή, εμφάνισε το μουστάκι στο πρόσωπό της. Πήρε την απόφαση από dealer, να γίνει παίχτρια. Ενώ στην αρχή την χλεύαζαν, σύντομα κέρδισε τον σεβασμό όλων, αφού σπάνια έχανε παρτίδα στο Black Jack.
Το παρατσούκλι «Madame Mustache», το καθιέρωσε ένας μεθυσμένος ανθρακωρύχος, όταν μετά από μια λογομαχία την αποκάλεσε έτσι.
-->
Η Dumont έμεινε στην ιστορία με το προσβλητικό ψευδώνυμο «Η κυρία με το μουστάκι», κατάφερε όμως να φτιάξει ένα όνομα στον κόσμο των χαρτοπαιχτών, και να μπει σε ανδροκρατούμενους χώρους με το κεφάλι ψηλά.

[E-Daily.gr]
Από το olympia
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου