Translate

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Από ποιο ανθρώπινο κόκαλο μπορούν να φτιαχτούν εξαιρετικά θανάσιμα όπλα

Τα ανθρώπινα κόκαλα, και ειδικά αυτά των μηρών, ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα στους...
πολεμιστές της Νέας Γουϊνέας, καθώς τα χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν πολύ ανθεκτικά και θανάσιμα μαχαίρια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Popular Science, μέχρι και τον 20ό αιώνα άνδρες στη Νέα Γουϊνέα χρησιμοποιούσαν συχνά οστά- ειδικά κόκαλα από μεγάλα πουλιά- για να φτιάχνουν αιχμηρά εργαλεία, τόσο ως όπλα, όσο και ως σύμβολα πρεστίζ στην κοινότητα. Ωστόσο, νέα μελέτη που
δημοσιεύτηκε στο Royal Society Open Science, ομάδα Αμερικανών ερευνητών ανακάλυψε πως τα καλύτερα και πιο δυνατά από αυτά τα όπλα ήταν τα μαχαίρια που φτιάχνονταν από ανθρώπινα μηριαία οστά- και κατ’επέκταση συχνά αντιμετωπίζονταν ως σύμβολα υψηλού status και φήμης.
Οι πολεμιστές της Νέας Γουϊνέας πολεμούσαν εκ του συστάδην, και στόχος τους ήταν να σκοτώνουν τους αντιπάλους τους γρήγορα και αποτελεσματικά, με μια μαχαιριά στον λαιμό, που συνοδευόταν από στρίψιμο του μαχαιριού. «Ο μόνος σκοπός των κοκάλινων μαχαιρών ήταν η χρήση ως όπλα» λέει ο Ναθάνιελ Ντόμινι, καθηγητής ανθρωπολογίας στο Darthmouth College του Νιου Χαμσάιρ και επικεφαλής ερευνητής. «Μαχαίρωνες άνδρες κατά τη μάχη σώμα με σώμα ή μαχαίρωνες αιχμαλώτους για να μην αποδράσουν.
-->
Ωστόσο, τα μαχαίρια αυτά έπρεπε να αντέχουν, καθώς εάν έσπαζαν, τότε έχαναν τη συμβολική τους δύναμη και προφανώς την πρακτική τους χρησιμότητα- οπότε και γίνεται αντιληπτό γιατί τα ανθρώπινα κόκαλα θεωρούνταν ιδιαίτερα καλό υλικό για τη δημιουργία μαχαιριών. Το προτιμότερο εξ αυτών ήταν το ανθρώπινο μηριαίο οστό, λόγω της «λαβής» που παρείχε.
Πηγή
Από το tro-ma-ktiko
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου