Translate

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Η ιστορία της Αμίνας

Η Αμίνα ήταν η κόρη ενός Δρούσου πάστορα από το Λίβανο. Από μικρή ήταν πάντοτε μελαγχολική και συχνά έκλαιγε χωρίς προφανή αιτία.
Όταν έγινε 16 ετών, οι γονείς της την πήγαν στον Σεΐχη Σαάντ. Εκεί η Αμίνα άνοιξε την καρδιά της. “Δεν είμαι η Αμίνα! Είμαι η γυναίκα του Μπέη του Σεμλάν και με δολοφόνησε ο άντρας μου πριν έξι χρόνια. Με πυροβόλησε, καθώς επέστρεφα σπίτι μου, για να
με ξεφορτωθεί”.

Η Αμίνα έλεγε την αλήθεια. Στο μακρινό Σεμλάν, οι χωρικοί θυμόνταν τη δολοφονία της γυναίκας του Μπέη, που είχε πραγματοποιηθεί έξι χρόνια νωρίτερα, όπως ακριβώς την είχε περιγράψει η μικρή Αμίνα.
Η περίπτωση της Αμίνας δεν είναι η μοναδική, γι’ αυτό πολλοί επιστήμονες και φιλόσοφοι δε διστάζουν να ασχοληθούν με τη μετεμψύχωση.
Σύμφωνα με του ειδικούς, ο υπνωτισμός μπορεί να φέρει πίσω στο παρελθόν ορισμένα ευαίσθητα άτομα. Αν ο υπνωτιστής επιμείνει να προχωρήσει και πολύ πριν τη γέννηση του υπνωτισμένου, τότε αυτός είναι δυνατόν να αναφέρει τι ήταν πριν γεννηθεί. Καμιά φορά, όμως, τα αποτελέσματα είναι λανθασμένα και στηρίζονται απλώς σε ψευδαισθήσεις, ειδικά εάν ο υπνωτιστής δεν είναι έμπειρος.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 26/10/1958…
-->
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 26/10/1958
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2017/01/05/istoria-tis-aminas/
Από το kastamonitis
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου