Translate

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Η τύχη 8 σπιτιών που εμφανίστηκαν σε ταινίες

Τι συμβαίνει στα σπίτια που χρησιμοποιούνται σε διάφορες ταινίες όταν σβήνουν τα φώτα των γυρισμάτων;
Αν και πολλά σπίτια είναι ιδιόκτητα, δείτε μερικά που παρέμειναν διάσημα και μετά από διάσημες ταινίες που γυρίστηκαν σ' αυτά.

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία / A Christmas Story (1983) - Μουσείο



Η ταινία διαδραματίζεται στην Ιντιάνα στα 1940, αλλά το σπίτι των Parker είναι στο Κλίβελαντ του Οχάιο και έχει χρησιμοποιηθεί ως μουσείο. θαυμαστές της ταινίας μπορούν να περιηγηθούν στο ανακαινισμένο σπίτι, να διασχίσουν τον δρόμο και να δουν αυθεντικά σκηνικά, κουστούμια και αναμνηστικά της ταινίας.
Το σπίτι αγοράστηκε το 2004 από τον Brian Jones για 150.000 δολάρια, ο οποίος είχε ξεκινήσει πρόσφατα μια εταιρία και το είδε στο eBay.
Ο Jones χρειάστηκε δύο χρόνια και ακόμη 240.000 δολάρια για την ανακαίνιση του βικτοριανού σπιτιού του 19ου αιώνα, κάνοντας χρήση της ταινίας σαν οδηγό για διάφορες λεπτομέρειες όπως τα πλακάκια της κουζίνας ή οι διακόπτες των φώτων. Την πρώτη εβδομάδα που άνοιξε το σπίτι -την Ημέρα των Ευχαριστιών του 2006- πάνω από 4000 άνθρωποι επισκέφτηκαν το σπίτι και πλέον δέχεται πάνω από 50.000 επισκέπτες ετησίως.

The Texas Chainsaw Massacre (1974) - Εστιατόριο


Σχεδόν 2,5 δεκαετίες απ' όταν ο σκηνοθέτης Tobe Hooper χρησιμοποίησε ένα σπίτι για το The Texas Chainsaw Massacre, αυτό είχε ερημωθεί. Η Barbara και ο Dennis Thomas το μετακίνησαν από το Round Rock στο Rockland του Τέξας και χρειάστηκαν πάνω από χρόνο για να το ανακαινίσουν και να το κάνουν το Grand Central Cafe.
Το σπίτι μετακινήθηκε στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα επειδή ήταν της ίδιας χρονολογίας και στυλ με το The Antlers, ένα ιστορικό ξενοδοχείο στον απέναντι δρόμο, το οποίο αγόρασαν και ανακαίνισαν οι ίδιοι.

Ανθισμένες Μανόλιες / Steel Magnolias (1989) - Κατάλυμα (Bed and breakfast, BnB)


Το σπίτι βρίσκεται στο Natchitoches της Λουιζιάνα. Το 2003, το σπίτι μετατράπηκε σε κατάλυμα, και ονομάστηκε The Steel Magnolia House.
Τα δωμάτια πήραν τα ονόματα των χαρακτήρων της ταινίας και το σπίτι είναι μέρος του Steel Magnolias Tour της πόλης.

Ένα τρελό... τρελό θηριοτροφείο / Animal House (1978) - Πάρκινγκ και αναμνηστική πλάκα


Το 1977, η Universal Studios ρώτησε το πανεπιστήμιο του Όρεγκον αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει μερικά διαμερίσματα από τις εστίες για την ταινία. Το κτήριο που χρησιμοποιήθηκε ως οικία της Delta βρισκόταν στην 751 E. 11th Ave., αλλά σήμερα δεν υπάρχει, καθώς γκρεμίστηκε το 1986 και στη θέση του σήμερα υπάρχει ένα πάρκινγκ. Όμως, κοντά στο πεζοδρόμιο υπάρχει μια αναμνηστική πλάκα που αναφέρει το ρόλο της τοποθεσίας στην ταινία.

Οι Μάγισσες / The Craft (1996) - Ναός


Αυτή η πρώην ιδιοκτήτη κατοικία στο Duarte της Καλιφόρνια χρησιμοποιήθηκε ως μέρος για γάμους, ιδιωτικά πάρτι και -περιστασιακά- για παραγωγές ταινιών -όπως το Grosse Point Blank (1997)- και σε επεισόδια του Tales From the Crypt and Bones.
Η κατοικία πλέον ανήκει σε μια κινέζικη θρησκευτική οργάνωση και είναι γνωστός ως ναός Honlos, όπου διδάσκονται γιόγκα και μαγειρική.

Rocky (1976) - Τουριστικός προορισμός


Δεν υπάρχει περίπτωση, καμία άλλη πόλη να αγκαλιάσει την κληρονομιά μιας ταινίας, όπως η Φιλαδέλφεια το Ρόκι του Σταλόνε. Κοντά στο Μουσείο Τέχνης της πόλης υπάρχει ένα άγαλμα του Ρόκι, ενώ τα χνάρια των αθλητικών του είναι στην κορυφή της σκάλας του μουσείου. Η επίσημη σελίδα της πόλης διαθέτει και ένα τμήμα με τα μέρη που βρέθηκε ο Ρόκι. Πολλοί φανατικοί της ταινίας όμως ψάχνουν να δουν από κοντά λιγότερο δημοφιλή μέρη. Αλλά οι πιο φανατικοί επισκέπτονται το σπίτι του Ρόκι, στην 1818 E. Tusculum Street.
Η ιστορία λέει ότι στα 1970 ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πήρε 50 δολάρια για τη χρήση του σπιτιού, το οποίο σήμερα κατοικείται.

Η Σιωπή των Αμνών / The Silence of the Lambs (1991) - Σπίτι


Το υπόγειο του σπιτιού του Buffalo Bill στο Η Σιωπή των Αμνών είναι ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη. Αλλά δεν υπάρχει. Σύμφωνα με το Associated Press, το υπόγειο ήταν μια μουσική σκηνή, αλλά το σπίτι υπάρχει και βρίσκεται στο χωριό Layton της Πενσυλβάνια, το οποίο, οι τωρινοί ιδιοκτήτες του προσπαθούν να το πουλήσουν.
Η αρχική τιμή του ήταν 300.000 δολάρια, αλλά η τιμή έπεσε στις 224.900.

Ο μεγάλος Λεμπόφσκι / The Big Lebowski (1998) - Δώρο στο Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες (φωτογραφία στην αρχή)
Το σπίτι είναι γνωστό ως Sheats Goldstein Residence και ανήκει στον James Goldstein, έναν πλούσιο φανατικό των σπορ ο οποίος κρατάει μυστικό την πηγή των εσόδων του. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε ότι ο Goldstein υποσχέθηκε να δωρήσει το σπίτι και τα περιεχόμενά του στο Los Angeles County Museum of Art (LACMA), κάτι το οποίο θα το κάνει το πρώτο αρχιτεκτονικό κομμάτι της συλλογής του μουσείου.
-->
Το σπίτι είναι σχέδιο και κατασκευή του Αμερικανού αρχιτέκτονα John Lautner, στις αρχές του 1960, για την καλλιτέχνιδα και κοινωνική ακτιβίστρια Helen Sheats και το σύζυγό της, Paul. Ο Goldstein το αγόρασε το 1972.
από: mental floss
Από το 3otiko
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου