Translate

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ποιος ήταν τελικά ο «Ζόντιακ»; Στα ίχνη του διαβόητου δολοφόνου 50 χρόνια μετά!

Θεωρείται ένας από τους πιο μυστηριώδεις κατά συρροήν δολοφόνους όλων των εποχών, με τον τρόπο δράσης του να διδάσκεται σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και τις αμερικανικές Αρχές να συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να αποκαλύψουν την ταυτότητά του… 
Ο λόγος για το διαβόητο δολοφόνο Ζόντιακ, τον άνθρωπο που στα τέλη της δεκαετίας του ’60
είχε τρομοκρατήσει τις ΗΠΑ και προβληματίσει ιδιαίτερα τις αρχές με το modus operandi του.
Μετά από τη σύλληψη του δολοφόνου του «Γκόλντεν Στέιτ», 40 χρόνια μετά την έναρξη της δράσης του, οι αρχές της Καλιφόρνια αποφάσισαν να κάνουν νέες προσπάθειες για τον εντοπισμό του Ζόντιακ, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία που βοήθησε τους ειδικούς ερευνητές να ταυτοποιήσουν τον Τζόζεφ Τζέιμς Ντι Άντζελο.
Το πρώτο βήμα, όμως, είναι να δημιουργήσουν ένα καλύτερο προφίλ DNA. Πριν από μερικούς μήνες, το αστυνομικό τμήμα της πόλης Βαλέχο στην Καλιφόρνια έστειλε δύο επιστολές του δολοφόνου Ζόντιακ σε ιδιωτικά εργαστήρια, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να ανιχνεύσουν με νέες τεχνικές το γενετικό του υλικό, πίσω από τα γραμματόσημα ή στο σημείο που κολλάει ο φάκελος.
Τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα… «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να βρουν κάτι» είπε ο ντετέκτιβ Τέρι Πόισερ, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Σακραμέντο Μπι.
-->
Ο Πόισερ είπε πως ελπίζει να χαρτογραφηθεί ένα πλήρες προφίλ DNA, τότε οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες τεχνικές που επιστρατεύτηκαν για την ταυτοποίηση του για την σύλληψη του «δολοφόνου του Γκόλντεν Στέιτ».
 
Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr
Από το newsbomb
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου