Translate

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

«Κόκκινος» συναγερμός: Οι Τούρκοι στέλνουν το «Μπαρμπαρός» στην Κυπριακή ΑΟΖ

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η Λευκωσία, καθώς η Τουρκία αποφάσισε την κατάπλευση του σεισμογραφικού σκάφους «Μπαρμπαρός» σε περιοχή κοντά στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, τη Μεγάλη Παρασκευή (06/04/2018).
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το «Μπαρμπαρός» συνοδεύεται από
δύο πλοία υποστήριξης, το M/V TANUX-1 και το R/V APOLLO MOON.
Η Τουρκία εξέδωσε επίσης νέα NAVTEX, με την οποία δεσμεύει μεγάλη θαλάσσια περιοχή, στην οποία περιλαμβάνονται και περιοχές ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως φαίνεται σε χάρτη, τον οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα, η περιοχή ξεκινά τέσσερα ναυτικά μίλια από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και εκτείνεται ανατολικά μέχρι το σημείο της ακτής όπου βρίσκεται το όριο των συνόρων Τουρκίας - Συρίας.
Σε κάθε περίπτωση, η Άγκυρα επιμένει στην απαράδεκτη τακτική των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων, με το καθεστώς Ερντογάν σε ρόλο γενικού «δερβέναγα» να επιδιώκει διακαώς να βάλει «χέρι» στα ενεργειακά κεκτημένα της Κύπρου.
-->
Σημειώνεται πως το προηγούμενο δίμηνο, το «Μπαρμπαρός» διεξήγαγε σεισμογραφικές έρευνες βορειοδυτικότερα, από τις ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας μέχρι τις τουρκικές ακτές.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ και το «Φιλελεύθερο»
Από το newsbomb
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου