Translate

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Επικίνδυνα «παιχνίδια» από Γιλντιρίμ: «Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο»

Για περιστατικό στο Αιγαίο, ανάλογο με αυτό των Ιμίων, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε δηλώσεις του.
Σύμφωνα με τη «Ηurriyet», ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι Έλληνες ανέβασαν σημαία σε αμφισβητούμενη βραχονησίδα, την οποία και κατέβασε η τουρκική ακτοφυλακή!
«Είμαστε ενήμεροι για κάποιες ενέργειες της Ελλάδας, η οποία προκαλεί την αύξηση της έντασης στο Αιγαίο. Οι εντάσεις αυτές
πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, ειδικά στα θέματα "ιδιοκτησίας". Πάλι βλέπουμε ενέργειες που μοιάζουν με αυτές που γίνονται στα Καρτντάκ (Ίμια). Στη θαλάσσια περιοχή του Ντιντίμ (Δίδυμα) μπήκε ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ο Γιλντιρίμ μιλώντας για τα νησιά Ντιντίμ, αναφέρθηκε σε δύο βραχονησίδες, που βρίσκονται ανατολικά από το Φαρμακονήσι, στα ανοιχτά της πόλης Ντιντίμ, στην επαρχία του Αϊδινίου.
Δείτε το χάρτη:

xartis1

Έφτασαν μέχρι την Ικαρία;

Θυμίζουμε ότι χθες (15/04/2018) έγινε γνωστή η είδηση ότι στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, ύστερα από πρωτοβουλία τριών νεαρών υψώθηκε η γαλανόλευκη σημαία.
Οι νεαροί, όπως αναφέρει το samos24.gr, μετέβησαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου στη συνέχεια τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα.
5678565765
Ο «Ανθρωποφάς» είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας.
Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών, ωστόσο στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγεται μεταξύ των 25 νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».
-->
Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το δήμαρχο Φούρνων, κ. Ιωάννη Μαρούση, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι αυτή την ώρα προσπαθεί να εξακριβώσει αν βρίσκεται ακόμη στο σημείο η ελληνική σημαία ή όχι.
Από το newsbomb
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου