Translate

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ψυχές που Καταγράφηκαν να Εγκαταλείπουν το Σώμα (video)

Τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο να ζει και να υπάρχει; Είναι αρκετά η τροφή, το νερό και το οξυγόνο που αναπνέουμε; Μήπως υπάρχει κάτι περισσότερο το οποίο «κρύβεται» κάπου μέσα μας;
Αυτό το ερώτημα έχει, σε γενικές γραμμές, απαντηθεί: ο άνθρωπος διαθέτει ψυχή.
Ωστόσο καμία θρησκεία, κανένα φιλοσοφικό σύστημα, καμία επιστήμη, καμία τεχνολογική πρόοδος δεν έχει προσδιορίσει επακριβώς, τι είναι η ψυχή, από που
προέρχεται, πως μπαίνει μέσα στο σώμα, πως διατηρείτε μέσα εκεί, τι συμβαίνει όταν το εγκαταλείπει, πως συμβαίνει αυτό, από που φεύγει, που πηγαίνει, αν μπαίνει σε άλλους ανθρώπους μόλις γεννιούνται, αν μπαίνει σε κάποιο ζώο, αν ενώνεται με την αρχική Ψυχή, για ποιο λόγο…
Τα ερωτήματα είναι ατελείωτα όπως ατελείωτες είναι και οι διαφορετικές απαντήσεις για κάθε ερώτημα, από τα περισσότερα κοινωνικά, θρησκευτικά, φιλοσοφικά κλπ δόγματα, ρεύματα ή σχολές που προσπαθούν να δώσουν την δική τους ερμηνεία.

Είναι πραγματικά, ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα στην ιστορία του ανθρώπου, κι αυτό γιατί ενώ φαίνεται ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί και οι παραδοσιακές θρησκείες είχαν μία κάποια ιδέα που ενδεχομένως μπορεί και να προσέγγιζε την αλήθεια, μελετώντας και εξετάζοντας το φαινόμενο, όλα άλλαξαν όταν οι ήρθαν οι μονοθεϊστικές θρησκείες και επέβαλαν την δική τους άποψη σβήνοντας οτιδήποτε προϋπήρχε και διαφωνούσε μαζί τους, χωρίς να εξετάζουν και χωρίς να μελετούν.
Είμαστε, λοιπόν, βυθισμένοι σε ένα μυστήριο που ίσως ανακαλύψουμε τη λύση του όταν πεθάνουμε και ίσως να την θυμόμαστε στην επόμενη ζωή, εάν υπάρχει.

Πριν μερικά χρόνια, ο Ρώσος επιστήμονας Konstantin Korotkov Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Φυσικής Αγωγής της Αγίας Πετρούπολης ισχυρίστηκε ότι είχε φωτογραφίσει την ψυχή κατά την στιγμή του θανάτου.
Πολλοί έχουν πει και αναφέρει πολλά για το θέμα της ψυχής, είτε λόγω περιθανάτειας εμπειρίας, είτε λόγω που εργάζονται σε νοσοκομεία ή έχουν δει βίαιους θανάτους στα μέτωπα των πολέμων.
Όσα, όμως, κι αν ακούσεις δεν είναι το ίδιο αν δεν το έχεις βιώσει ο ίδιος ώστε να έχεις προσωπική άποψη. Κατά συνέπεια, η πιο κλασική ερώτηση -ανάμεσα σε πολλές άλλες- που κάνουν όσοι ακούνε περιγραφές, ή που έχουν δει σχετικές φωτογραφίες είτε σχετικά βιντεάκια είναι: γιατί οι ψυχές που εγκαταλείπουν το σώμα, φοράνε ρούχα.

Τα ρούχα δεν είναι μέρος του ανθρώπινου σώματος, ούτε διαθέτουν ψυχή. Γνωστοί ερευνητές του παραφυσικού προσπαθούν να προσεγγίσουν μία απάντηση. Ένας από αυτούς είναι και ο Troy Taylor, από την Αμερικάνικη Εταιρία Φαντασμάτων (American Ghost Society):
«Γιατί χρειάζονται τα φαντάσματα ρούχα; Κανένας δε φαίνεται να ξέρει, αλλά είναι πιθανό το ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, τα φαντάσματα που έχουν θεαθεί να φοράνε ρούχα είναι απλώς υπολειμματικές εικόνες, αποτυπώματα ή μνήμες που παραμένουν στην ατμόσφαιρα ενός χώρου σαν καταγραφές. Ένα φάντασμα τέτοιου είδους δε θα πρέπει να φέρει προσωπικότητα και θα μοιάζει περισσότερο σαν μια παλιά ταινία που συνεχίζει να παίζεται».

Άραγε, το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για μία ψυχή η οποία εγκαταλείπει το σώμα στο οποίο κατοικούσε και που μόλις απεβίωσε; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
Στην συνέχεια υπάρχει ένα video στο οποίο έχουν καταγραφεί πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, στις οποίες υποστηρίζεται ότι έχει βιντεοσκοπηθεί η ψυχή να εγκαταλείπει το σώμα την στιγμή του θανάτου.
Άραγε, είναι και στις πέντε περιπτώσεις, αυτό που βλέπουμε, η ψυχή που αντιστοιχεί σε κάθε σώμα; Μπορεί να είναι κάποιο άλλο φαινόμενο; Μπορεί να είναι κάποια σκιά, μία σύμπτωση, παιχνίδια της σκιάς και του φωτός, μία αλλόκοτη αντανάκλαση, ή κάτι άλλο που νομίστηκε και εκλήφθηκε πως είναι η ψυχή του αποθανόντα; Μπορεί να είναι κάποιο τρικ αυτού που τραβάει το video;

Δείτε το και κρίνετε μόνοι σας
5 Souls Caught Coming Out Of People!
Από το diadrastika
-->
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου