Translate

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Υπόθεση Novartis: Αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική

Πράξη την προαναγγελία ότι θα αποχωρήσουν από την Προανακριτική Eπιτροπή για την υπόθεση Novartis έκαναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τινάζοντας στον αέρα τη διαδικασία  - «Πόλεμος» ανακοινώσεων Μαξίμου και ΝΔ - Παρασκευόπουλος: «Άτακτη φυγή» - Στην Προανακριτική Σαμαράς και άλλοι οκτώ.Προανακριτική Σαμαράς και άλλοι οκτώ.
Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη,
Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων αποχώρησαν, καταγγέλλοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν επιθυμεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ο Κωνσταντίνος Φρουζής.
Από τη συνεδρίαση αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.
Τις αντιδράσεις και την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η εισήγηση των βουλευτών της πλειοψηφίας που μετέχουν στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis να κληθούν τα υπόλοιπα εννέα πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν περιληφθεί στην πρόταση για έρευνα, πλην του κ. Βενιζέλου που έχει καταθέσει ήδη τις ενστάσεις του για τη λειτουργία της Επιτροπής.
Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που μετέχουν στην Επιτροπή πρότειναν τα πολιτικά πρόσωπα να προσέλθουν προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να εκφράσουν τη γνώμη τους για το θέμα της αρμοδιότητας της Επιτροπής.
-->
Υπενθυμίζεται ότι από την Προανακριτική είχε ήδη αποχωρήσει και το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ως «προσχηματική» τη διαδικασία και κατηγορώντας την πλειοψηφία πως δεν επιθυμεί την εις βάθος διερεύνηση του σκανδάλου.
Δείτε περισσότερα στο newsbomb
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου