Translate

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Οι Τούρκοι απείλησαν ξανά να βυθίσουν το γεωτρύπανο SAIPEM 12000

Το γεωτρύπανο της ΕΝΙ επιχείρησε να πλησιάσει το στόχο στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο δέχθηκε απειλές από τουρκικά πολεμικά πλοία, ότι θα το βυθίσουν σε περίπτωση που συνεχίσει την πορεία του. Μάλιστα το SAIPEM 12000 προέβη σε μανούβρες για ν’ αποφύγει παρεμπόδισή του από τουρκικά πολεμικά πλοία.
Το γεωτρύπανο της ΕΝΙ επιχείρησε να πλησιάσει το
στόχο στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο δέχθηκε απειλές από τουρκικά πολεμικά πλοία, ότι θα το βυθίσουν σε περίπτωση που συνεχίσει την πορεία του, όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα. Μάλιστα το SAIPEM 12000 προέβη σε μανούβρες για ν’ αποφύγει παρεμπόδισή του από τουρκικά πολεμικά πλοία σε μια τελευταία προσπάθεια να φτάσει στο στόχο.
Χθες βράδυ, στις 12:00, έληξε η πρώτη τουρκική Navtex και το ιταλικό γεωτρύπανο φέρεται να έκανε προσπάθεια εισόδου στο Οικόπεδο «3». Στην περιοχή βρίσκονται τέσσερα τουρκικά σκάφη και ένα από αυτά απείλησε το ιταλικό γεωτρύπανο να μη συνεχίσει την πορεία του.
-->
Τελικά το SAIPEM 12000  εγκατέλειψε την προσπάθεια και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες αναχωρεί για το Μαρόκο όπoυ είναι προγραμματισμένη η επόμενη γεώτρηση της ιταλικής εταιρείας.
Από το defence-point
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου