Translate

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Τα σκυλιά θα μπορούν να “μιλούν” χρησιμοποιώντας την τεχνητη νοημοσυνη μέσα στα επόμενα 10 χρόνια

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα μπορούσε να πει ο σκύλος σας αν μπορούσε να μιλήσει;
Ένας καθηγητής πανεπιστημίου στην Αριζόνα εργάζεται σε ένα σύστημα που μπορεί να μεταφράσει τους θορύβους των ζώων στα αγγλικά.
Η εξαιρετική τεχνολογία που σχεδιάστηκε από τον καθηγητή Con Slobodchikoff στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα, αναπτύσσεται επί του παρόντος με τις φωνητικές κλήσεις απο τα σκυλιά λιβαδιών ενα ιδιαιτερο ειδος ζωου που ζει στην φυση , αλλά θα μπορούσε αργότερα να
προσαρμοστεί για να συνεργαστεί με οποιοδήποτε ζώο, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων και των σκύλων.
Ο Slobodchikoff έχει περάσει το μεγαλυτερο μέρος των τελευταιων 30 χρόνων μελετώντας τους μοναδικούς και πολύπλοκους ήχους που χρησιμοποιούν οι σκύλοι των λιβαδιων για να επικοινωνούν τον κίνδυνο ο ένας στον άλλο κάθε φορά που ενα αρπακτικό υπάρχειι κοντά.

Η συσκευή μετάφρασης, μόλις τελειοποιηθεί, θα  μπορεί να μετατρέπει τους ήχους αυτούς σε ανθρώπινη ομιλία.
Σύμφωνα με τον ερευνητή του Amazon William Higham, οι συσκευές μετάφρασης κατοικίδιων ζώων θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες για τον μέσο καταναλωτή να τις αγοράσει μέσα σε δέκα χρόνια απο σημερα!
Τέτοιες τεχνολογίες θα κάνουν πολύ πιο εύκολη την εκπαίδευση των κατοικίδιων ζώων και τη διάγνωση των ιατρικών προβλημάτων.

Αν λοιπον ήταν πραγματικά δυνατό για το σκυλί σας να σας μιλήσει, τι θα έλεγε;
Ειμαστε σιγουροι οτι αν μπορουσε να τραγουδησει ο δικος μας σκυλος θα τραγουδουσε κατι σαν αυτο , για να μας θυμισει οτι ολα ειναι μια απλη βολτα χαρας που ολοι μαζι την  ξεχασαμε !
Από το katohika
-->
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου