Translate

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιος εξελέγη ... «Διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου»;

Άκρως ενδιαφέρουσα η αποκάλυψη, ότι τον Νοέμβριο του 1959 στην Ανατολική Έρημο εξελέγη … «Διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» ένας Βεδουίνος, που είχε 3 συζύγους, 18 παιδιά και 3 καμήλες! Πρόκειται περί της εκλογής του αρχηγού της φυλής των Βεδουίνων, των γνωστών με την ονομασία «Σκανδαράνι», η οποία θεωρείται μία από τις παλαιότερες φυλές της Ερήμου, όπου οι Βεδουίνοι της περιοχής εκείνης πιστεύουν ότι
κατάγονται από τον Μέγα Αλέξανδρο!!
ΑΥΤΟ κι αν είναι ενδιαφέρον δημοσιογραφικό θέμα!.. Διότι εδώ θα πρέπει να λησμονήσουμε για λίγο του μεγάλους Διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως ήσαν οι Αντίπατρος, Αντίγονος ο Μονόφθαλμος, Ευμένης, Κρατερός, Λυσίμαχος, Περδίκκας, Πτολεμαίος, Σέλευκος, κι αν θέλετε οι επίγονοι Δημήτριος ο Πολιορκητής, Κάσσανδρος, Πτολεμαίος Κεραυνός, Αντίγονος Γονατάς.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλον έναν .. «Διάδοχο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που επισημάνθηκε εδώ και δεκαετίες στην Ανατολική Έρημο, από τον τότε ερευνητή της Εφημερίδας «Ελευθερία», Ν. Πολίτη, ο οποίος και το έκανε πρωτοσέλιδο θέμα την 13ην Νοεμβρίου 1959!
Άκρως ενδιαφέρουσα, λοιπόν, η αποκάλυψη, ότι τον Νοέμβριο του 1959 στην Ανατολική Έρημο εξελέγη … «Διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» ένας Βεδουίνος, που είχε 3 συζύγους, 18 παιδιά και 3 καμήλες! Πρόκειται περί της εκλογής του αρχηγού της φυλής των Βεδουίνων των γνωστών με την ονομασία «Σκανδαράνι», η οποία θεωρείται μία από τις παλαιότερες φυλές της Ερήμου!!

Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι κατάγονται απευθείας από τον Μέγα Αλέξανδρο, αφού, όπως υποστηρίζουν, είναι απόγονοι των στρατιωτών του θρυλικού Στρατηλάτη, ο οποίος τους διέταξε τότε να παραμείνουν στην Έρημο φύλακες της αντιπροσωπείας του Μακεδονικού κράτους! Ένα δικαίωμα που το διατηρούν αναλλοίωτο μέσα στους αιώνες!
Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Φύλλο: 13/11/1959, Σελίδα: 1

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος ανάδειξης του αρχηγού τους ως … «Διαδόχου του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Έγινε μια μεγάλη πομπή με την παρουσία εκπροσώπων των «Σκανδαράνι» όπου μερικοί εξ αυτών διήνυσαν εκατοντάδες μίλια πάνω στις καμήλες τους! Μάλιστα, ένας εξ αυτών έφθασε από το … Λονδίνο, όπου είχε γίνει μόνιμος κάτοικος, ακολουθώντας, κατά τον πόλεμο, έναν Άγγλο λοχαγό, όπου ήταν «υπηρέτης» του.
Ο ευτυχής «Διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» λέγεται Σαΐτ Μάχσεν , ηλικίας –τότε- 46 ετών, είχε τρεις 3 συζύγους, 18 παιδιά και κέρδισε τελικά τον τίτλο, έναντι ενός αντιπάλου του, διότι ήταν ο μοναδικός στην περιοχή, που είχε 3 καμήλες!
Περιττό να πούμε ότι παρόμοιες φυλές, που θεωρούν εαυτούς απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπάρχουν και σε άλλες περιοχές, με σημαντικότερη αυτή των Καλάς, του ορεινού Πακιστάν και μέρους του Αφγανιστάν, η οποία ομιλεί δική της γλώσσα, την γλώσσα των Καλάς…
Ο πληθυσμός τους ανέρχεται στις 5.000 περίπου. Παραδόξως, διαφέρουν από τις γειτονικές τους φυλές, τόσο εθνολογικά, όσο και κοινωνιολογικά.
-->
Οι Καλάς αποδίδουν αυτή τη διαφοροποίηση στο γεγονός ότι έχουν Ελληνική καταγωγή, όπως υποστηρίζουν, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αποτελούν πληθυσμό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και λόγω αυτού του ισχυρισμού τους, έχουν γίνει αρκετές γενετικές έρευνες για να διαπιστωθεί η καταγωγή τους και ο βαθμός συγγένειάς τους με τους Έλληνες.
Από την ιστοσελίδα του κ. Άγγελου Σακκέτου
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου