Translate

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Μικρός δικτάτωρ με τουρκική υπηκοότητα

Ο... αριστερός Γαβρόγλου θέλει να επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους του ασκούν κριτική: "Δυστυχώς δεν προβλέπονται ποινές για όσα γράφονται εναντίον μου"
Συνέντευξη «περιβόλι» στην κρατική τηλεόραση! Απολογήθηκε για την «κοπάνα» από τον Στρατό χαρακτηρίζοντάς τη... «σκανδαλάκι»
Εκτός από φορέας εθνομηδενιστικών αντιλήψεων, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αποδεικνύεται και λάτρης
ολοκληρωτικών πρακτικών. Υστερα από τις αποκαλύψεις για τον ίδιο και τις καταγγελίες για νέες μεθοδεύσεις σχετικά με το θέμα της σημαίας και της προσευχής, ο κ. Γαβρόγλου φανέρωσε τα αντιδημοκρατικά του ένστικτα και -ως επίδοξος μικρός δικτάτωρ- ζήτησε να επιβάλλονται «πολύ σοβαρές ποινές» σε όσους κάνουν κριτική και διαφωνούν...

«Εάν υπήρχε ένα είδος πειθαρχικής Αρχής που θα επέβαλε την τάξη στους κραυγαλέους τίτλους και την απόκλιση αυτών των τίτλων από το περιεχόμενο, οι ποινές θα ήταν πολύ σοβαρές» είπε με απύθμενο θράσος και σαφή διάθεση φίμωσης οποιασδήποτε αντίθετης άποψης ο υπουργός Παιδείας, μολονότι με δική του ευθύνη επικρατεί απόλυτη σύγχυση και αναστάτωση στον χώρο της εκπαίδευσης και των σχολείων.
Θρασύτατος επίσης ο κ. Γαβρόγλου, ο οποίος παραδέχτηκε και ότι υπήρξε Τούρκος υπήκοος, προσπάθησε να εμφανίσει ως κάτι «τόσο απλό» το γεγονός ότι απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

«Εγώ έχω γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπως όλοι οι Ρωμιοί, είχαμε τουρκική υπηκοότητα. Επρεπε να κάνουμε τη στρατιωτική μας θητεία στην Τουρκία. Μιλάμε για τις αρχές της δεκαετίας του 1970, υπάρχει δικτατορία στην Τουρκία. Αρνούμαι να πάω στον στρατό. Είμαι στην Αγγλία. Πρέπει να έχω κάποια χαρτιά, γιατί διαφορετικά θα πρέπει αναγκαστικά να γυρίσω πίσω στην Τουρκία. Κάνω αίτηση για ελληνική υπηκοότητα, όντως τότε υπήρχε χούντα. Μου δίνουν ελληνική υπηκοότητα και υπάρχει αυτός ο νόμος με τον οποίο οι Ελληνες τού εξωτερικού εξαγοράζουν τη θητεία τους. Είναι τόσο απλό, δεν το έχω κρύψει από κανέναν» ανέφερε χθες σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, υιοθετώντας κατ' αυτόν τον τρόπο την αντίληψη πως ό,τι είναι νόμιμο είναι αυτόματα και ηθικό...
Κάνοντας μάλιστα λόγο για «σκανδαλάκι», ζήτησε και τα ρέστα, λέγοντας ότι «πρόκειται για δολοφονία χαρακτήρος, που συνηθίζεται σε αντιπολιτευτικά έντυπα και κόμματα».

Αναζητώντας επίσης άλλοθι και δικαιολογίες, επιχείρησε να συνδέσει τις σε βάρος του αποκαλύψεις με το «αδιέξοδο» στην αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά. «Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συμβαίνει μετά την ψήφιση ενός νόμου που ξαναφέρνει τους ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστήμια. Το νεοφιλελεύθερο πρότυπο δεν θέλει ακαδημαϊκούς κανόνες» ισχυρίστηκε, χωρίς όμως να αμβλύνει τις εντυπώσεις και το βαρύ κλίμα για τα δικά του πεπραγμένα και ειδικά για την απόφαση να βγάλει σε κλήρο την ελληνική σημαία στα δημοτικά σχολεία.

«Παρελθόν σε πέντε χρόνια το τωρινό σύστημα πανελλαδικών»
Στις εισαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια, στα μεταπτυχιακά, στη «διαπλοκή» στα πανεπιστήμια αλλά και στο πανεπιστημιακό άσυλο αναφέρθηκε επίσης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ.
Ως προς το θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων, ανέφερε ότι με το ισχύον σύστημα ουσιαστικά «έχουμε καταργήσει το λύκειο», ενώ ξεκαθάρισε ότι χρειάζονται εξετάσεις για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. «Εάν συμφωνούμε ότι θέλουμε να έχουμε λύκειο, πρέπει να δούμε τι λύκειο θέλουμε. Ενα λύκειο με λιγότερα μαθήματα που θα εμβαθύνει περισσότερο ή με περισσότερες ώρες; Ανάλογα με το λύκειο που θα θελήσουμε, λοιπόν, θα δούμε και ποιος θα είναι ο χαρακτήρας των εισαγωγικών εξετάσεων. Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, ότι δεν μπορεί να υπάρχει εισαγωγή στο πανεπιστήμιο χωρίς κάποιου είδους εξετάσεις». Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου, για μια αρχική περίοδο τριών χρόνων πρέπει να υπάρχει ένα μεικτό σύστημα εξετάσεων («ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα»). Μάλιστα, τόνισε πως «είναι απολύτως ρεαλιστικό σε πέντε χρόνια το σημερινό σύστημα εξετάσεων να αποτελεί παρελθόν».

Στο θέμα των μεταπτυχιακών, ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητά τους, λέγοντας ότι με τον νέο νόμο κάποιοι φοιτητές δεν θα πληρώνουν δίδακτρα. «Προκαλώ κάποιον να μου βρει καλύτερα μεταπτυχιακά. Και πολλά από αυτά, μάλιστα, είναι δωρεάν» είπε. Για την επαναφορά των φοιτητών στα διοικητικά όργανα των πανεπιστημίων, σημείωσε: «Είναι νέα παιδιά, υπεύθυνα και πρέπει να συμμετέχουν στις διαδικασίες των αποφάσεων. Διότι μπροστά στα νέα παιδιά ο άλλος δεν μπορεί να πει όποια κουβέντα θέλει, υπάρχει ένας άλλου τύπου και επί της ουσίας έλεγχος». Και διερωτήθηκε: «Ποιος την έκανε τη διαπλοκή; Οι φοιτητές την έκαναν; Ή κάποιοι καθηγητές πηγαίνοντας στα κόμματα, τα οποία με τη σειρά τους ζήτησαν από τις φοιτητικές τους νεολαίες να υποστηρίξουν τον έναν ή τον άλλον;».
Εξάλλου, ως προς το άσυλο, είπε ότι με τη ρύθμιση που υπήρχε τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. «Εμείς για πρώτη φορά βάζουμε έναν κανόνα: να δούμε το θέμα της παραβατικότητας μέσα στα πανεπιστήμια, που είναι ένα βαθύτερο πρόβλημα της κοινωνίας» δήλωσε.
-->
Πηγή "Δημοκρατία"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Από το kostasxan
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου