Translate

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Κάπως έτσι θα πρέπει να έμοιαζε το πρώτο λουλούδι της Γης!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορεί να ήταν το πρώτο λουλούδι που άνθισε στη γη χαρίζοντας ομορφιά και άρωμα στον πλανήτη που ζούμε;
Οι επιστήμονες φαίνεται πως είχαν αυτή την απορία και μετά από μακρά έρευνα κατάφεραν να «ανακατασκευάσουν» την εικόνα του πρώτου, όπως εκτιμάται, λουλουδιού που άνθισε ποτέ. Και όπως όλα δείχνουν έμοιαζε με
μαγνόλια ή κρίνο.
Σε σχετική μελέτη- που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature- ερευνητές πανεπιστημίων του Παρισιού και της Βιέννης αναφέρονται στον έργο τους που δεν είναι άλλο από τον εντοπισμό της προέλευσης των λουλουδιών και του προγόνου τους.

Οι επιστήμονες δεν έχουν δώσει κάποιο όνομα σε αυτό το «πρώτο λουλούδι» ενώ τα χρώματα που βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν προστέθηκαν για καλλιτεχνικούς-αισθητικούς λόγους.
Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από 792 λουλούδια ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Herve Sauquet ο κοινός πρόγονος όλων των λουλουδιών εμφανίστηκε στη γη πριν από 140 με 250 εκατομμύρια χρόνια και αμφιφυλόφιλο φυτό. Εκτιμάται δε πως άνθισε περίπου 100εκατ χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων γυμνοσπέρμων φυτών και σίγουρα πριν την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Το λουλούδι, σύμφωνα με τη μελέτη, έφερε δέκα αρσενικούς στήμονες και πέντε θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα. Αν και μοιάζει με είδη λουλουδιών που υπάρχουν σήμερα, εκτιμάται πως δεν υπάρχει σήμερα κανένα λουλούδι σαν αυτό. «Δεν υπάρχει κανένα λουλούδι που να έχει ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό χαρακτηριστικών, αναφέρει η μελέτη.
Πηγή: huffingtonpost.gr
Από το amfipolinews
-->
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου