Translate

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Περιμένουν ανάσταση … οι κατεψυγμένοι άνθρωποι;

Σύμφωνα με τη μέθοδο της κρυονικής, μόλις επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός οργανισμού, η σορός του πρέπει να καταψυχθεί στη θερμοκρασία των -196 βαθμών Κελσίου. Tις επόμενες ώρες, το αίμα του οργανισμού πρέπει να αντικατασταθεί από cryoprotectant, δηλαδή μια χημική ουσία που προστατεύει τους ιστούς από την ψύξη. Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη, πως μετά από αυτή τη διαδικασία, ο εκάστοτε οργανισμός είναι
δυνατό να επανέλθει στη ζωή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός Ρώσου καθηγητή: «Δεν μπορώ να δώσω με σιγουριά ποσοστό επιτυχίας για την κρυονική μέθοδο, αλλά είναι καλύτερο από το μηδέν»!.
Η κρυονική επιστήμη (αγγλικά: cryonics) ονομάζεται η μέθοδος της διατήρησης των ανθρώπων σε χαμηλές θερμοκρασίες (συνήθως στους -196°C) οι οποίοι δεν γίνεται να διατηρηθούν με τη σύγχρονη ιατρική, με την ελπίδα ότι, στο μακρινό μέλλον, θα επιτευχθεί η πλήρης υγεία με την αναζωογόνηση και την αποκατάσταση των ιστών του οργανισμού.

Σύμφωνα με τη μέθοδο της κρυονικής, μόλις επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός οργανισμού, η σορός του πρέπει να καταψυχθεί στη θερμοκρασία των -196 βαθμών Κελσίου. Tις επόμενες ώρες, το αίμα του οργανισμού πρέπει να αντικατασταθεί από cryoprotectant, δηλαδή μια χημική ουσία που προστατεύει τους ιστούς από την ψύξη. Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη, πως μετά από αυτή τη διαδικασία, ο εκάστοτε οργανισμός είναι δυνατό να επανέλθει στη ζωή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός Ρώσου καθηγητή: «Δεν μπορώ να δώσω με σιγουριά ποσοστό επιτυχίας για την κρυονική μέθοδο, αλλά είναι καλύτερο από το μηδέν»!.
Ο πρώτος άνθρωπος που δέχθηκε να γίνει κατάψυξη του σώματός του είναι ο Αμερικανός γιατρός Τζαίημς Μπέντφορντ.

Ο αμερικανός αυτός καθηγητής της ψυχολογίας, κατόπιν μιας ανακοινώσεως εταιρείας, που ἐλεγε ότι διαθέτει εγκαταστάσεις και μπορεί πλέον να καταψύξει, να διατηρήσει και να προστατέψει έναν «ομοθερμικό» φίλο μας (άνθρωπο), τουτέστιν προσφέρεται να καταψύξει εντελώς δωρεάν τον άνθρωπο που επιθυμεί και τολμά να μπει σε κρυογονικό θάλαμο», αποφάσισε να αίναι αυτός ο πρώτος άνθρωπος που θα καταψυχθεί.

Έθεσε αμέσως υποψηφιότητα και επιλέχθηκε. Είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στους νεφρούς που είχε κάνει μετάσταση στους πνεύμονες και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν σήκωνε καμία θεραπεία. Θεωρείτο καταδικασμένος. Το σώμα του ψύχθηκε μερικές ώρες μετά το θάνατο του. Είχε φύγει από φυσικά αίτια που σχετίζονταν με την ασθένεια από την οποία έπασχε. Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μέθοδο της κρυογονικής ήταν οι Ντάντε Μπρουνόλ και Ρόμπερτ Νέλσον. Ο Νέλσον μάλιστα εξέδωσε και βιβλίο αργότερα για την τεχνική αυτή με τίτλο «Καταψύξαμε τον πρώτο άνθρωπο»!

Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη, πως μετά από αυτή τη διαδικασία, ο εκάστοτε οργανισμός είναι δυνατό να επανέλθει στη ζωή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός Ρώσου καθηγητή: «Δεν μπορώ να δώσω με σιγουριά ποσοστό επιτυχίας για την κρυονική μέθοδο, αλλά είναι καλύτερο από το μηδέν».
-->
Το αν μπορέσει να γίνει απόψυξη του εγκεφάλου χωρίς να έχουν καταστραφεί οι ιστοί, τα κύτταρα και τόσα άλλα πολύτιμα στοιχεία του οργανισμού (πράγμα πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο), αυτό μέλλει να το δουν οι επόμενες γενεές.
Από την ιστοσελίδα του κ.Άγγελου Σακκέτου
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου