Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Ξεσπά ο υπουργός του Τραμπ! "Ελεεινό ψέμα η εμπλοκή της Ρωσίας"! [pics]

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς χαρακτήρισε «ελεεινό και απεχθές ψέμα» τον ισχυρισμό ότι έχει εμπλακεί στην φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεκλογικές εκλογές του 2016, δηλώνοντας ότι δεν έχει «καμία γνώση» για ενδεχόμενη συνεργασία της εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα.
Μιλώντας σήμερα ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Σέσιονς τόνισε: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε
είχα καμία συζήτηση με ρώσους ή άλλους ξένους αξιωματούχους αναφορικά με κάποια μορφή ανάμειξης σε εκστρατεία ή εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Επιπλέον, δεν έχω καμία γνώση τέτοιων συζητήσεων από οποιοδήποτε συνδέεται με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ».
«Ο ισχυρισμός ότι συμμετείχα σε οποιαδήποτε συμπαιγνία με την κυβέρνηση της Ρωσίας ή ότι είχα γνώση τέτοιας με σκοπό να βλάψω την χώρα μου, την οποία έχω υπηρετήσει με τιμή για περισσότερα από 35 χρόνια, ή να υπονομεύσω την ακεραιότητα της δημοκρατικής μας διαδικασίας, είναι ένα ελεεινό και απεχθές ψέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο Σέσιονς είναι το πλέον υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ που έχει εμπλακεί στην φερόμενη συμπαιγνία μεταξύ στελεχών του προέδρου και ρώσων αξιωματούχων.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ρεπουμπλικάνος Ρίτσαρντ Μπερ δήλωσε στον Σέσιονς ότι η ακροαματική διαδικασία είναι «η ευκαιρία του να ξεχωρίσει τα γεγονότα από την φαντασία» και να «δώσει απαντήσεις για τις πολυάριθμες κατηγορίες που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο».
Ο Σέσιονς εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στον Ρόμπερτ Μίλερ, που έχει οριστεί ειδικός εισαγγελέας για την έρευνα της πιθανής ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Από... κοντά ο υφυπουργός


Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ροντ Ρόζενσταϊν τόνισε σήμερα σε ακρόασή του στο αμερικανικό Κογκρέσο ότι ο ειδικός εισαγγελέας ο οποίος ερευνά την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη συνεργασία της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα θα έχει την «πλήρη ανεξαρτησία» που χρειάζεται.
«Ο πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ θα έχει τον πλήρη βαθμό ανεξαρτησίας που χρειάζεται για να διεξαγάγει την έρευνα όπως αρμόζει», τόνισε ο Ρόζενσταϊν μιλώντας σε μια υποεπιτροπή της Γερουσίας.
Ο Ρόζενσταϊν, ο μοναδικός αξιωματούχος στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ο οποίος έχει δικαιοδοσία να καθαιρέσει τον Μίλερ, με δεδομένο ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς έχει αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα λόγω πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων, τόνισε πως δεν βλέπει κανένα στοιχείο ούτε κάποια εύλογη αιτία να διακόψει την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα, ενώ πρόσθεσε ότι εάν δεν του παρουσιάζονταν στοιχεία ή εύλογα αίτια, δεν θα εκτελούσε μια θεωρητική εντολή να τον καθαιρέσει.
Στο μεταξύ, ένας φίλος του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ γνωστοποίησε σήμερα ότι παραδίδει τα έγγραφα στα οποία ο Κόμεϊ κατέγραψε τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο Τραμπ στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας, μεταδίδει το MSNBC.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο Ντάνιελ Ρίτσμαν, φίλος του Κόμεϊ και καθηγητής νομικής στο Κολούμπια, επιβεβαίωσε πως «παραδίδει στο FBI όποια έγγραφα του Κόμεϊ έχει στην κατοχή του».
Ο Κόμεϊ, ο οποίος καθαιρέθηκε από τη θέση του διευθυντή του FBI τον περασμένο μήνα, είπε στην κατάθεσή του ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας την περασμένη εβδομάδα πως έδωσε ένα μνημόνιο στο οποίο αναφερόταν λεπτομερώς στις συζητήσεις του με τον Τραμπ σε έναν στενό του φίλο και του ζήτησε να μεταφέρει σε έναν δημοσιογράφο το περιεχόμενό του.
-->
Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο Ρίτσμαν στο MSNBC, ο ειδικός εισαγγελέας Μίλερ βρίσκεται σε επαφή με την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας και συζητά το πώς θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στα έγγραφα του Κόμεϊ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters
Από το newsit
loading...