Translate

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Επιστήμονες αναδημιούργησαν «πρωτόγονη μηχανή» που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Αιγυπτίους για να προφυλαχθεί η Μεγάλη Πυραμίδα

Για περισσότερο από 4.500 χρόνια οι πυραμίδες της Αιγύπτου έχουν κρατήσει τα μυστικά τους κρυμμένα βαθιά μέσα στο λαβύρινθο των αποσπασμάτων και των θαλάμων που βρίσκονται στο εσωτερικό των πανύψηλων πέτρινων δομών τους.
Οι αρχαίοι τάφοι των Φαραώ στην αιγυπτιακή έρημο είναι θρυλικοί για την απόκρυψη τους, και για τις περίπλοκες παγίδες που προστάτευαν τους
θησαυρούς από τους ληστές.
Όμως, ενώ πολλές από αυτές τις ιστορίες έχουν γίνει μέρος της μυθολογίας της Αιγύπτου, φαίνεται ότι οι κατασκευαστές τους πραγματικά χρησιμοποιούσαν περίπλοκους μηχανισμούς για να κρατήσουν τους κλέφτες μακριά.
Για πρώτη φορά, οι ερευνητές έχουν αναδημιουργήσει ψηφιακά μια «μηχανή» που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Αιγυπτίους για τη φύλαξη της Μεγάλης Πυραμίδας. Η συσκευή φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για να κρατήσει μακριά τους αρχαιοκάπηλους από την πρόσβαση στο θάλαμο του Βασιλιά.
-->
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Mark Lehner, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν την «πρωτόγονη μηχανή» για την προστασία του εσωτερικού της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας από τους αρχαιοκάπηλους. Αυτό οδήγησε σε θεωρίες που μπορεί να κρύβει ένα μυστικό θάλαμο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί.
Αναστάσιος Ντίνος
Από το apocalypsejohn
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου