Translate

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Καιρός ΤΩΡΑ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε την Τετάρτη (14/6) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση από το βράδυ της Τετάρτης (14/6) έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης (15/6) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του
βορειοανατολικού Αιγαίου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜY (www.emy.gr).

Ο καιρός την Πέμπτη (15/6)

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη, 15 Ιουνίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σταδιακά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία οι οποίες κατά τόπου θα είναι ισχυρές.
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης και από τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ που γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με παροδικά αυξημένες νεφώσεις να αναπτύσσονται το μεσημέρι με τοπικούς όμβρους αρχικά στα δυτικά και βόρεια και από το απόγευμα πιθανόν και στα υπόλοιπα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αυξημένες παροδικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Αναμένεται βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες αυξημένες νεφώσεις στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Θεσσαλία και σταδιακά στην ανατολική Στερεά. Βελτίωση από το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στα νότια γενικά αίθριος
Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 έως 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Μυτιλήνη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
-->
Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Από το newsbomb
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου