Translate

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ… ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ …

… ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ,ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ! 

Τα δε «έθνη, που εν τω μεταξύ εχαλαρώθησαν εις την χριστιανικήν ζωήν και ευρίσκονται εις τας τέσσαρας γωνίας της γης απομακρυσμένα από τους εις το κέντρον αυτής μαζεμένους ζηλωτάς και αφοσιωμένους πιστούς…»(Αποκ.Κ’8)σχεδόν όλα
τα έχει στο χέρι του (ο διάβολος).
Και επειδή «περικύκλωσαν το στράτευμα των Αγίων και την αγαπημένην  πόλιν, την στρατευομένην Εκκλησία δηλαδή. (Και) κατέβη φωτιά από τον ουρανόν και τους κατέφαγε.»(Αποκ.Κ’9)
Θα σας παρακινεί να μπαίνετε σε επικινδυνότητα, σπέρνοντάς σας αμφιβολίες και  βάζοντας σε «δοκιμασία» τον Κύριό μας και Θεό μας!
Πείτε του: «Οπίσω μου ύπαγε σατανά !», όταν σας λέει ο κάθε ….«εισερχόμενος αναβαίνων αλλαχόθεν, κλέπτης και ληστής»(Ιωαν.Ι’1), ότι η  Εκκλησία πρέπει να προσαρμοστεί στο σύγχρονο κόσμο.
Πείραξε τον γλυκύτατο Ιησού Χριστό, τον υιό του Θεού θέλοντας να τον θανατώσει λαμβάνοντας αφορμή από την εξάντλησή Του, λόγω πείνας (ίδια αφορμή  λαμβάνει και τώρα).
Νυχθημερόν με τα «όργανά του» μηχανεύεται την απώλεια των ανθρώπων. Δεν θα πειράξει εμάς που μας μισεί περισσότερο, ως τέκνα φωτός που του διαλύουμε το σκότος;
Λίγο-λίγο αναδεικνύει και τα όργανά του που επί χρόνια εργάζονταν ασταμάτητα για την προσωπική του έλευση, την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ του ΑΝΤΙ-χρίστου!
Μετά τα πειράγματα έφυγε ο Κύριός μας και δεν έκανε διάλογο με τον «αρχηγό», καθώς λέει ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως. Ενώ… πολλοί συνεχίζουν να έχουν στενή επικοινωνία και συμπροσευχή με «αυτόν»!
Οι αιρέσεις υπήρχαν μέχρι τώρα. Από εδώ και πέρα δεν μιλάμε απλά για αίρεση, δηλαδή για κάποια δογματική διαφωνία ή αλλοίωση, μιλάμε για την προσωπικήν έλευσην του ΑΝΤΙ-χρίστουπου την υπηρετούν όλοι όσοι θέλουν την αλλαγή ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ,ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ!!
Στο τέλος του 3ου /4ου  του 8ου αιώνα, μάχεται λυσσαλέα (κατά παραχώρηση) «εναντίων των ευρισκομένων εις το κέντρον αυτής μαζεμένους ζηλωτάς και αφοσιωμένους πιστούς»(Αποκ.Κ’8)
Αδελφοί μου, χαρείτε!!!  Ποιό  είναι  «το κέντρον αυτής» (της γης);  Και ποιοι «οι ζηλωτές και αφοσιωμένοι πιστοί»; Μήπως  αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι εντολές του Θεού είναι προσωρινές ή μήπως αυτοί που λένε ότι τα ιερά μυστήρια είναι επουσιώδη;
Θέλουν να αλλάξουν εξ’ ολοκλήρου τη θρησκεία της Ελλάδας μας ,τοποθετώντας την Ορθοδοξία μας, ανάμεσα σε 348 αιρέσεις που τις ονόμασαν  «εκκλησίες» και μετά να άρχει επί της παν-θρησκείας, που έχουν υπογράψει και τη διαφημίζουν.
«…Και περικύκλωσαν τα στρατεύματα των Αγίων και την αγαπημένην  πόλιν ,την στρατευομένην  εκκλησίαν, δηλαδή. Και  κατέβη φωτιά από τον ουρανόν και τους κατέφαγε» (Αποκ.Κ’9)
Κατάφερε ο διάβολος με τα όργανά του να διασπάσει τους «χριστιανούς» σε 348 αιρέσεις ,αυτό σημαίνει ότι και στο μέλλον κάθε στιγμή θα προσπαθεί να δημιουργεί  και άλλες διασπάσεις.
Ίδια τακτική που εφαρμόζει με τη διάσπαση των κρατών σε μικρότερα, με σκοπό  να τα αποδυναμώσει και να τα καθυποτάξει εύκολα, πνίγοντάς τα, στο  αίμα.
Στόχος του αντίδικου είναι να εξουσιάσει για να μπορεί εύκολα να απωλέσει ψυχές!
Στόχος του Ιησού Χριστού είναι η σωτηρία των ψυχών μας.
Ας μάθουν οι ΑΝΤΙ-Χριστοι ποια είναι η Εκκλησία του Χριστού, οικοδομημένη στην σταθερή πέτρα της αληθινής πίστης που είναι η Ορθή δόξα, η Ορθή Πίστη και η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ,Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!
Ως πρότυπα, πήρε τους βοανεργείς:
τον Πέτρο, για την ………………. .ΠΙΣΤΗ,
τον Ιωάννη για την ………………..ΑΓΑΠΗ 
και  τον Ιάκωβο για την επαναφορά στην ΕΛΠΙΔΑ!
Σε αυτούς μεταμορφώθηκε, που είδαν…. ως ηδύναντο!
Ποτέ δεν θα δουν οι υποκριτές, θα «βλέπουν» μόνο αυτά που φαντάζονται μόνοι τους και στο τέλος θα δουν αυτό που έχει ετοιμαστεί γι’ αυτούς στη γέεννα του πυρός!
Σας παρακαλώ διαβάστε ποια είναι η Εκκλησία του Χριστού κατά τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή:    (βλέπε: http://www.triklopodia.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC/)
Προσέξτε μη σας παραπλανούν οι «κλέπτες και οι ληστές».
Ερευνώντας  10 στίχους τη μέρα από την Καινή Διαθήκη, …ο διάβολος «τρίχα της κεφαλής σας» δεν θα αγγίξει!
Ο αγώνας…διηνεκής, η δε νίκη,… του αρνίου! «Καί πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς», με τη διαφορά ότι ψυχές πλανώνται και χάνονται.
Είθε να είμαστε στους  σεσωσμένους ,κάνοντας ό,τι θεάρεστο εξαρτάται από εμάς. Τα υπόλοιπα θα τα συμπληρώσει ο Πατέρας μας.
Εμείς δηλαδή, αδελφοί μου οφείλουμε να διαφυλάξουμε στο ακέραιο αυτά που παραλάβαμε και που πρέπει να παραδώσουμε στους απογόνους μας, ακριβώς τα ίδια !
«Ως καθρέπτης» όπως μας παραγγέλλει ο Άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος   (Φιλοκ.4ος τόμ. , 18 σελ., 32-33-34-35-36: κεφ.)
Τι δεν καταλαβαίνετε από το ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
Δύο είναι οι δρόμοι…. Τρίτος δεν υπάρχει για να βαδίσουμε εμείς οι «φωτισμένοι»!! Τον άνοιξαν , πρώτα οι Προφήτες και μετά ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός  που και τον περπάτησε. «Εγώ ειμί η ΟΔΟΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ!».
«Άλλοι, ήτοι εγώ και οι προ εμού προφήται, έχουν κοπιάσει και έχουν σπείρει…»(Ιωαν.Δ’38)
Ακολούθησαν οι Άγιοι μας κι αν τους ζηλεύουμε …καλοπροαίρετα …ΑΣ  ΤΟΥΣ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ! «Ως συνέχεια τοις Αγίοις Πατράσι, στην πεπατημένη οδό», όπως λέμε.
Ο άλλος δρόμος είναι του ΣΚΟΤΟΥΣ και της ΑΠΩΛΕΙΑΣ!
Δικαίωμά μας να διαλέξουμε όποιον θέλουμε, διότι :  «Κανενός η θέλησις και η ελευθερία δεν βιάζεται. Ας κάμη ο καθένας ό,τι του αρέσει….» (Αποκ.ΚΒ’11).
Σε τούτη τη ζωή μπορούμε να αλλάξουμε δρόμο…. Στην άλλη… δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλέσουμε!!
Ας αποφασίσουμε για το συμφέρον της ψυχής μας. Διαφορετικά μας λέει ότι: «Εάν είστε δυστυχείς μη με ενοχοποιείτε!!»
Στα πνευματικά δεν έχει θέση το «γιατί». Δεν υπάρχει  «γιατί»….
Γιατί …έτσι θέλει ο Θεός και τελειώνει εκεί το θέμα, αφού μόνο Αυτός ξέρει το συμφέρον μας.
Ούτε υποθετικά πρέπει να μιλάμε, διότι όλα είναι ξεκάθαρα και με ακρίβεια διατυπωμένα στον ΛΟΓΟ του ΙΗΣΟΥ ΜΑΣ, από τον οποίο (Λόγο) αντλήθηκαν τα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων, ερμηνεύοντας τον Λόγο για εύκολη κατανόηση.
Γι’ αυτό και λέει αλλού: «Ο Λόγος είναι ευκολονόητος για τους αγράμματους και αλλού είναι δυσνόητος για τους εγγράμματους, για να μην υποτιμηθεί ο Λόγος».
Άρα δικαιολογία δεν έχουμε! Επειδή όμως  «αδυνατούμε» ,όπως αποδεικνύεται να κατανοήσουμε  – (όχι όλοι)-   και προς διευκόλυνση της επιχειρηματολογίας  (που δεν είναι δική μου), ας κάνουμε μερικές υποθέσεις για να δούμε που θα καταλήξουμε.
Τούτο, διότι ενώ υπάρχουν ΚΑΝΟΝΕΣ… διαφωνούμε, φανταστείτε αν δεν υπήρχαν τι θα κάναμε!
Για να μην παραδοθεί όμως ο ΛΟΓΟΣ στη λήθη, φρόντισαν οι Άγιοι να τα γράψουν και εμείς να τα επαναλαμβάνουμε και να τα τηρούμε.
«Μακάριοι οι ακούοντες τον ΛΟΓΟ του Θεού και φυλάσσοντες αυτόν»(Λουκ.ΙΑ’28).
Εάν υποθέσουμε λοιπόν ότι δεν υπήρχαν κανόνες (ΠΗΔΑΛΙΟ) στην Εκκλησία μας και βλέπαμε και ακούγαμε τον Επίσκοπό μας ή τον ιερέα μας να λέει (κηρύττει) αντίθετα του Ευαγγελίου, πως θα έπρεπε να ενεργήσουμε αδελφοί μου;
Θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να τον συμβουλέψουμε με αγάπη πως ΚΑΚΩΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ  ΑΙΡΕΣΗ και πως δεν ορθοτομεί τον Λόγο της Αλήθειας;
Εάν εκείνος συνετιζόταν ,ευλογημένο θα ήταν και η χαρά …μεγάλη!
Εάν όμως παρόλες τις συμβουλές εκείνος συνέχιζε τις κακοδοξίες  και αντί να συνετιζόταν …χειροτέρευε υποστηρίζοντας με μεγαλύτερη εμμονή τις κακοδοξίες του, πείτε μου τότε τι πρέπει να κάνει ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;
Ποιος έχει τελικά δίκιο ο ορθοτομών τον Λόγο της Αλήθειας ή ο φέρων «νέες» ιδέες (κακοδοξίες- αιρέσεις ) αντίθετες του Ευαγγελίου;
Ποια πνευματική σχέση υπάρχει μεταξύ αυτών; Τι πρέπει να κάνει ο ορθοτομών τον λόγον; Να συνεχίσει να βρίσκεται πλησίον του κακοδοξούντα ή να απομακρυνθεί από αυτόν;
Ο  καθένας τώρα έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, δεδομένου ότι όπως είπαμε –υποθετικά- δεν υπάρχουν κανόνες.
Μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχει ο Λόγος του Θεού από τον οποίο αντλήθηκαν οι κανόνες. «Εάν κανείς σας επισκέπτεται και δεν φέρη την διδαχήν αυτήν μη δέχεσθε αυτόν προς φιλοξενίαν εις την οικίαν σας και ούτε χαιρετισμόν να απευθύνεται προς αυτόν» (Β’ Ιωαν.10)
«Διότι εκείνος που χαιρετά αυτόν, γίνεται συγκοινωνός προς τα πονηρά του έργα, επειδή με την σχέσιν του και τον χαιρετισμόν του ΤΟΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ ΑΥΤΩΝ»( Β’Ιωαν.11)
Εσείς ,αδελφοί μου, θα θέλατε δίπλα σας κάποιον ή κάποιους που θα βλασφημούσαν τον Θεό μας, τους Αγίους μας και το Άγιο Πνεύμα;
Μη μου πείτε πως δεν είναι βλασφημία και αλλαγή δογμάτων όταν ακούμε από Πατριάρχη, Δεσπότη μέχρι και ιερέα να λέει ότι η «αγάπη» του Θεού μας καλεί στην ένωση όλους, ανεξαρτήτου θρησκείας και πιστεύω, ΑΝΕΥ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ; (μασονική  άποψη).
Ή ότι οι Άγιοι έζησαν σε άλλες εποχές, επομένως εμείς τώρα έχουμε άλλες απαιτήσεις!
Ή ότι οι εντολές του Θεού είναι προσωρινές!
Εάν τώρα ο Επίσκοπος κηρύττει αίρεση και εσείς του λέτε: «Μπράβο! Καλώς λέγεις, ορθοτομείς τον λόγο της Αλήθειας»!!  Είναι έντιμο αυτό; Είναι ψεύτης και υποκριτής αυτός που μνημονεύει εν γνώση του τον αιρετικό, ή δεν είναι;
Κάνει κακό στον εαυτό του πρωτίστως και στον επίσκοπό του, αφού δεν τον αφυπνίζει ή δεν κάνει;
(Όλα αυτά όταν δεν υπάρχουν κανόνες όπως προαναφέραμε.)
Προσέξτε τώρα το χειρότερο όλων. Δεδομένου ότι υπάρχουν κανόνες και το ονομαζόμενο «ΠΗΔΑΛΙΟ» μας εξασφαλίζει την ορθή πλεύση της Εκκλησίας μας, γιατί αρνούμαστε να το εφαρμόσουμε; Αν –στην περίπτωση –της μη ύπαρξης εκκλησιαστικών κανόνων (Πηδάλιο) , έπρεπε να πράξουμε κατά συνείδηση, όπως μας υπαγορεύει η Πίστη μας, απομακρυνόμενοι από τους εχθρούς του Χριστού, τώρα που υπάρχουν οι κανόνες και έχουμε γραπτές εντολές (και μάλιστα πολλές), γιατί ΔΕΝ τις τηρούμε;
Αφού λοιπόν, υπάρχει η διδασκαλία του γλυκύτατου Ιησού μας ,ερμηνευόμενη με κάθε λεπτομέρεια από τους Αγίους μας, οι δε Ιεροί Κανόνες μας επιτάσσουν την ορθή πλεύση (κανών 45ος,15ος,46ος,…και πολλοί άλλοι), φροντίστε σας παρακαλώ να τους ακολουθείτε ως ….ΚΑΛΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ, ειδάλλως σας συμφέρει να πάτε στο Βατικανό να γίνετε ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ….μικρότερο κακό θα πάθετε, από το να υποκρίνεσθε τους ορθοδόξους και να «πλανάτε ψυχές που  προσπαθούν να έμβουν στη βασιλεία Του και τους ημποδίσατε.»(Λουκ.ΙΑ’52)
Το κρίμα θα είναι ΧΙΛΙΕΣ ΜΥΛΟΠΕΤΡΕΣ σε κάθε λαιμό!
Ας φανταστούν λοιπόν αυτοί που φαντάζονται τόσες άλλες «καινοτομίες» του Ευαγγελίου, πως μπορούν να δεθούν χίλιες μυλόπετρες μαζί και με ποια ταχύτητα θα κατεβαίνουν  στον Άδη με την «παρέα» τους.
Αν ο φωτεινότερος άγγελος κατακρημνίστηκε ακαριαία στο βάραθρο του Άδη ,ενώ δεν είχε το Πηδάλιο στα χέριά του, μόνο και μόνο επειδή υπερηφανεύτηκε μία φορά…. αυτός  που  έχει το Πηδάλιο στα χέρια του και τη διδασκαλία  του Ιησού όπως και τις οδηγίες των Αγίων, πιστεύει ότι θα τύχει μικρότερης τιμωρίας;
Τρέμω όταν το σκέφτομαι. Όταν μάλιστα δεν ενεργεί για τον εαυτό του, αλλά σκοπίμως, κατ’ εξακολούθηση και συνειδητά παρασύρει και άλλους!
Γι’αυτό και ο Κύριός μας κατονόμασε αυτούς που στηρίζουν ΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  τους προδρόμους του ΑΝΤΙ-χρίστου (ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ)  ως ΨΕΥΤΕΣ,ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ,ΛΗΣΤΕΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ   διότι αποκρύπτουν τις προθέσεις τους και ενορχηστρώνουν την απάτη εις βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας του ΧΡΙΣΤΟΥ.
Είναι  ΟΡΓΑΝΑ του ΔΙΑΒΟΛΟΥ!! (βλέπε: «αποδείξεις ΣΟΚ,δεν είναι απλώς ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ –καταλάβετέ το!»: http://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%89%CF%83-%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84/ )
Εάν ο λόγος είναι λίγο «σκληρός», είναι γιατί αναφέρεται στα περί ΠΙΣΤΕΩΣ και ΟΧΙ ΣΤΑ περί ΒΙΟΥ και θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι λόγοι και όλες οι αποδείξεις για να μην υπάρχει δικαιολογία από την πλευρά κανενός!
Οι αμετανόητοι, δε, αν μπορούσαν να νοιώσουν στο ελάχιστο τι σημαίνει ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ θα επέστρεφαν τάχιστα !!
Μας  ενημερώνει βέβαια και το .. «Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι» και του προφήτη Ισαϊα το: «τετύφλωκεν αυτών τους οφθαλμούς και πεπώρωκεν αυτών την καρδίαν ,ίνα μη ίδωσι τοις οφθαλμοίς και νοήσωσι τη καρδία και επιστραφώσι ,και ιάσομαι αυτούς».(Ιωανν.ΙΒ’40)
Όσες γνώσεις και αν έχουν, όποια θέση και αν κατέχουν ,διότι: «Ηγάπησαν γαρ την δόξαν των ανθρώπων μάλλον ήπερ την δόξαν του Θεού.»(Ιωανν.ΙΒ’43)
Σε ποιόν να πείθομαι συνεπώς ο ανάξιος;
Προτιμώ να πείθομαι στον Κύριό μου και Θεό μου και στους Αγίους Του, παρά στους ανθρώπους.
Διαφωνία και  ταραχή θέλει να σπέρνει ο διάβολος στην Εκκλησία. Την κατάληξη την γνωρίζει πολύ καλά …Ό,τι έχει πει ο Κύριος θα γίνει. Τα τέκνα Του, αυτός θέλει από μίσος να πλανήσει και να καταβροχθίσει! Τους Αγίους μας τους τρέμει ,γιατί πάλεψαν μαζί του και τον ντρόπιασαν κατατροπώνοντάς τον, δείχνοντας σε μας την πεπατημένη οδό.
Αυτός είναι και ο λόγος που σφυρίζει στα αυτιά κάποιων λέγοντάς τους ότι οι Άγιοι έζησαν σε …άλλες εποχές και ότι τώρα ο κόσμος έχει άλλες ανάγκες (απαιτήσεις) και …τους πείθει! Διότι «ο κόσμος εκ του κόσμου εμπνέεται από αυτόν και τον ακολουθεί».
Εσείς αδελφοί μου, να τους λέτε με αγάπη, ότι εκτός των πρώτων Αγίων έχουμε και τους σύγχρονους Αγίους που και αυτοί λένε ακριβώς τα ίδια με τους πρώτους, για να αποδειχθεί έτσι ότι «ο Λόγος του Θεού θα μείνει ο ίδιος στους αιώνες, ενώ ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν».
Οι κανόνες της Εκκλησίας μας (πηδάλιο) θα ήταν αχρείαστοι αν ακολουθούσαμε κατά γράμμα τις Εντολές του Κυρίου. Ούτε φανάρια θα χρειαζόμασταν στους δρόμους (τρόπος του λέγειν). Τώρα όμως επιβάλλεται να υπάρχουν τα «φανάρια», που αν παραβιάσεις θα «σκοτωθείς» και δε θα φταίει το «φανάρι», ούτε ο «δήμαρχος» που έβαλε το «φανάρι», ΘΑ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟ!
Οι κανόνες τακτοποιούν τυχόν αιρέσεις και προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στην Εκκλησία. Όταν επομένως κάποιοι καταλύουν τις ίδιες τις Εντολές του Θεού, αυτοί  θα σεβαστούν τους κανόνες των ανθρώπων; Λυπηρό γιατί παρατηρείται από Αρχιερείς. Να γιατί σας λέω ότι δεν είναι απλώς αιρετικοί. Εκεί έχουμε φτάσει και πολλοί δεν εννοούν να το καταλάβουν. Συγχέουν τον τρόπο αντιμετώπισης μιας κάποιας παλιάς αίρεσης με τη σημερινή ΠΑΝ-ΑΙΡΕΣΗ του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ που είναι ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ –ΧΡΙΣΤΟΥ, ο οποίος δεν προέρχεται από την Ορθόδοξη  Χριστιανική  Εκκλησία, αλλά από σκοτεινά ξένα κέντρα που αλλοίωσαν την Εκκλησία μας με τους προδότες του Χριστού που ποτέ δεν υπήρξαν Ορθόδοξοι, όπως έχουμε πει!
«Και καθώς ηκούσατε από το Ευαγγελικόν κήρυγμα, ότι πρόκειται να έλθη ο αντίχριστος και τώρα έχουν αναφανή πολλοί αιρετικοί, πρόδρομοι του αντιχρίστου. Εξ’αυτού λοιπόν μανθάνομεν ότι η εποχή μας είναι εποχή κρίσιμος. Από ημάς τους χριστιανούς εχωρίσθησαν και εβγήκαν έξω της Εκκλησίας. Αλλά δεν ήσαν πράγματι από ημάς. Δεν ήσαν ποτέ μέλη γνήσια της Εκκλησίας. Διότι, εάν τότε που εφαίνοντο μαζί μας ήσαν πράγματι από ημάς και γνήσια μέλη της Εκκλησίας ,θα είχαν μείνει μαζί μας. Αλλ’έφυγαν και εβγήκαν από την Εκκλησίαν δια να μη μείνουν κρυμμένοι, αλλά δια να φανερωθούν, ότι  όλοι τους δεν είναι από ημάς, δεν είναι γνήσιοι  χριστιανοί» (Α’Ιωαν.Β’18-19)
Σκοπός τους είναι να ενώσουν όλες τις αιρέσεις με την Ορθοδοξία και εν συνεχεία  να φέρουν νέα θρησκεία , τη λεγόμενη ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ!
Δεν είναι πρόβλημα που γεννήθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία ,είναι πρόβλημα που μας έφερε η δαιμονική παράταξη του ΑΝΤΙ-Χρίστου (παν-αίρεση), μας μόλυναν και τώρα θέλουν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε εμείς Ορθόδοξοι που ακολουθούμε τη διδασκαλία του Χριστού και τους Ιερούς κανόνες των Πατέρων.
Εύχομαι να κατανοηθούν από τους Ορθοδόξους οι τρόποι αλλοίωσης της Ορθόδοξης Πίστης μας, που είναι ο παπισμός και η εκκοσμίκευση.
Ο 15ος κανόνας ΑΒ’ δεν υποχρεώνει την παύση μνημοσύνου στους κηρύσσοντες αίρεση προϊσταμένους. Από την άλλη όμως ,επαινεί Ορθοδόξως και τιμά ιδιαιτέρως αυτούς που διακόπτουν το μνημόσυνο  επισκόπου που κηρύττει κατεγνωσμένη αίρεση, δηλ. καταδικασμένη από συνόδους!
Δεν είναι αυτό λίγο αντιφατικό; Ας προσπαθήσουμε να το προσεγγίσουμε λίγο.
Δείτε σας παρακαλώ, γιατί δεν υποχρεώνει την αποτοίχιση ο εν λόγω κανόνας.
Ένας ιερέας, ευλαβέστατη ψυχή και άξιος δούλος τελούσε τη θεία λειτουργία παρουσία εμφανούς αγγέλου. Κάποια φορά παρευρέθηκε ένας μοναχός που στο τέλος του είπε: «Πάτερ, πρόσεχε σε παρακαλώ, αυτό που λες σε εκείνο το σημείο ,δεν είναι Ορθόδοξο αλλά αιρετικό.»
Ο πνευματικός του είπε: «Τι είναι αυτά που λες παιδί μου, ξέρω εγώ τι λέω, είμαι σίγουρος για αυτό.»
Επαναλήφθηκε δύο φορές, την τρίτη φορά ο ιερέας του μίλησε λίγο αυστηρά λέγοντάς του ότι θα του απαντούσε την επομένη.
Πράγματι την επομένη Κυριακή ο ιερέας λέει στον άγγελο που ήταν δίπλα του: «Ο μοναχός αυτός μου λέει ότι αυτά που λέω είναι λόγια αιρετικά…»
Ο δε άγγελος του απαντά: «Καλά σου λέει!»
Και ο ιερέας: «Γιατί τόσον καιρό δεν μου το έλεγες;»
Ο άγγελος: «Γιατί εγώ είμαι εδώ για άλλον λόγο».
Βεβαίως ο ιερέας έβαλε μετάνοια, ευχαρίστησε τον μοναχό και άλλαξε αμέσως ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ διότι ήταν ψυχή καλοπροαίρετη, που χωρίς να το θέλει έκανε λάθος.
Τι θα έπρεπε επομένως; Να διώκονταν ο ιερέας; Να του μιλούσαν με λόγια σκληρά; Όχι βέβαια!
Φρόντισε ο Θεός στέλνοντας άλλον δούλο να βοηθήσει, έτσι γίνονται αυτά.
Ο ιερέας αυτός ήταν αιρετικός; Μη γένοιτο, γι’ αυτό και άλλαξε πάραυτα μαθαίνοντας την αλήθεια!
Η οικονομία χρόνου εδώ έπιασε τόπο, είναι θεάρεστη και θεραπευτική. Να λοιπόν γιατί ο 15ος κανόνας αφήνει περιθώρια (οικονομία χρόνου) μνημόνευσης και δεν προτιμά την αποτοίχιση. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις το ίδιο, το ήξεραν καλά οι Άγιοι ,γι’ αυτό και ήταν επιεικείς! Σκοπός τους δεν ήταν η τιμωρία αλλά η μέγιστη προσπάθεια βοήθειας και μεταμέλειας. Αυτή είναι η ελαστικότητα του εν λόγω κανόνα που δρα ευεργετικά.
Είναι το ένα άκρο που καλύπτει ο κανόνας προκειμένου να μεσολαβήσει χρόνος και να συνετίσει.
Το άλλο άκρο είναι η περίπτωση που συνειδητά και κατ’ εξακολούθηση  κηρύττει αίρεση ο προϊστάμενος, «γυμνή τη κεφαλή», δηλ. δημοσίως.
Σε αυτήν την περίπτωση, προς ειδοποίηση και συμμόρφωση του προϊσταμένου του και για δική του ασφάλεια ο διακόπτων το μνημόσυνο τιμάται ιδιαιτέρως, ορθοδόξως ,διότι κατέγνωσε, δηλ. γνώρισε πολύ καλά τον αιρετικό επίσκοπο ,δηλ. ΨΕΥ-επίσκοπο και απομακρυσμένος από αυτόν, διακόπτοντας το μνημόσυνο προστάτευσε τον εαυτό του, την Εκκλησία του Χριστού από πλάνη και σχίσμα αλλά και πολλούς γλίτωσε από την αίρεση. Διότι τι σχέση έχει ο Λόγος του Θεού με το πνεύμα της αντιλογίας του διαβόλου;
«Τις γαρ συμφώνησις  Χριστώ προς Βελίαρ;  Ή τις μερίς  πιστώ μετά απίστους;»(κανών:46)
Αυτό αφορά την περίπτωση που συνειδητά κηρύττεται αίρεση τινά και η Εκκλησία λαμβάνει μέτρα ,κανόνες, τείχη προφύλαξης και ασφάλειας .Και άλλοι κανόνες μας υποδεικνύουν τι οφείλουμε να πράξουμε σε ανάλογη περίπτωση.(κανών:45ος, ΞΕ’αποστολικός,ΛΒ’,ΛΔ΄,Θ’Τιμοθέου,46ος  κ.ά.)
Κανένας κανόνας δεν αναφέρεται, ούτε υπάρχει στην ιστορία της Εκκλησίας μας που να καλύπτει την περίπτωση απόρριψης των εντολών του Θεού και του κηρύγματος άλλης θρησκείας.
Ποιός εκκλησιαστικός κανόνας θα μπορούσε να υπάρξει για την περίπτωση που τίθεται υπό αμφισβήτηση το: «ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού», για να συμπεριλάβει μέσα σε αυτόν, την καθοδήγηση και  την προτροπή, προς τήρησή του;
Τούτο θα ήταν προσβολή για την Εκκλησία μας!
Γι’ αυτό και ο Άγιος Βασίλειος μιλάει περί σχίσματος, για ιάσιμη περίπτωση, την οποία βεβαίως αποφεύγουν οι δαίμονες  μη θέλοντας την ίαση του σχίσματος, δηλαδή να ενωθούμε  με τους Ορθοδόξους αδελφούς του παλαιού ημερολογίου (μολονότι έχουν περάσει 100 χρόνια). Θέλουν μεγαλύτερο σχίσμα και ένωση με τους αντίχριστους!
Γι’ αυτό και  οι κανόνες δεν αναφέρονται για διδασκαλία άλλων θρησκειών, παρά μόνο για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και την περιφρούρηση αυτής από αιρέσεις και αλλοιώσεις! Επανερχόμαστε συνεπώς στην αρχή, όπου ο Λόγος του Κυρίου κηρύχθηκε προς όλους, άθεους, ειδωλολάτρες και προς αυτούς που υποτίθεται ότι πίστευαν και που έλεγαν ότι πατέρας τους ήταν ο Αβραάμ, ενώ ήταν υποκριτές.Ο δε Κύριος τους είπε πως πατέρα έχουν τον διάβολο γιατί αυτού τα θελήματα πράττουν αφού από καταβολής του κόσμου ήταν φονεύς του ανθρώπου. Άρα ή πιστεύουμε στο Θείο Λόγο και τηρούμε κατά γράμμα τις εντολές για να λέμε ότι Τον αγαπάμε και ότι είμαστε τέκνα Του, ή δεν πιστεύουμε και ανήκουμε στον αντίδικο που είναι πνεύμα αντιλογίας  στο Λόγο του Θεού  και στους Θεοφόρους  Άγιους Πατέρες, που μιλούσαν με Θεία φώτιση.
Ούτε ο διάβολος δεν περίμενε τέτοια επιτυχία, «χριστιανοί ορθόδοξοι» να αμφισβητούν την ίδια τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού, αποδεχόμενοι σωτηρία ψυχής και μέσω άλλων θρησκειών ή ότι οι κανόνες της Εκκλησίας μας είναι τείχη του αίσχους ή ότι η συναγωγή των εβραίων είναι ευλογημένη. Όταν όμως αποκαλείς «συναγωγή» την ληστρική ΨΕΥΔΟ-σύνοδο Κρήτης, τότε ενοχλούνται! Δεν τους βρίσκεις άκρη.
Λένε ότι «οι Άγιοι ήταν θύματα του αρχεκάκου όφεως και τώρα βρίσκονται στα χέρια του δικαιοκρίτη Θεού», ωστόσο τους τιμούν στη γιορτή Τους. Η υποκρισία τους ΔΕΝ έχει όρια. Βρίσκονται υπό δαιμονική επήρεια! Είναι …αχαρακτήριστοι!
Είναι ασύλληπτα  αυτά που βιώνουμε  και θα πρέπει ολότελα να έχει τυφλωθεί πνευματικά κάποιος, για να μην αντιλαμβάνεται την πτώση του «πατριάρχη» και των «αρχιερέων» (όχι όλων).
Θέλω να υποβάλλω τρεις ερωτήσεις σε αυτούς που υποστηρίζουν τους οικουμενιστές μόνο για να…σκεφτούν!!
1ον)Θέλετε να αλλάξετε την Ορθόδοξη Θρησκεία μας, που ουσιαστικά είναι κοινωνία με τον Θεό και μας εγγυάται την αιωνιότητα;
2ον)Έχετε περισσότερα κοινά με τους φραγκο-λατίνους που στέρησαν την ελευθερία της χώρας μας τόσα χρόνια, που μας έχουν κατακλέψει και έχουν αιματοκυλήσει την Ορθοδοξία κατασφάζοντας το μοναχισμό και όχι μόνο;
3ον)Εάν δεν μίλαγε και δεν αντιδρούσε κανείς, που είχατε σκοπό να οδηγήσετε το ποίμνιο της Εκκλησίας;
ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
ΟΥΑΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΆΛΛΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ …ΆΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ,ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΤΕ ΤΑ «ΠΡΟΒΑΤΑ»!
Όταν πρόκειται για λαθρομετανάστες δείχνετε την «άπειρη αγάπη σας», επικαλούμενοι τον αντι-ρατσισμό, τα ανθρώπινα αλλά και τα πνευματικά τους δικαιώματα!
Μόνο οι Έλληνες (φορολογούμενοι) δεν έχουν δικαιώματα μέσα στην Ελλάδα. Την δε αλληλεγγύη προς αυτούς την εκδηλώνεται με διωγμούς. Αντί να προτάσσετε τα στήθη σας ,προς υπεράσπισή τους από τους αιρετικούς-λύκους, γίνατε πιο αιμοβόροι λύκοι αντιπροσωπεύοντας όλες τις αιρέσεις. Αυτοαποκληθήκατε  οικουμενιστές προχωρώντας ακόμα παραπέρα ΥΠΟΦΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟ!
Μωροί όπως πάντα δεν εννοήσατε ή κουραστήκατε να διαβάσετε μέχρι τέλος την Αγία Γραφή που λέει ότι: «Η μερίδα των σωσμένων είναι καταγεγραμμένη στο Βιβλίο της ζωής από όπου και θα σβηστείτε μη ανήκοντες στο δένδρο της ζωής και την πόλιν την Αγίαν.»
Σας λέει επίσης ότι: «Κανείς ας μη ΑΦΑΙΡΕΣΗ τίποτε από αυτά ,που έχουν γραφή εις το Βιβλίον  αυτό».
Επίσης «ότι εάν κανείς τολμήση να ΠΡΟΣΘΕΣΗ  εις αυτά ,θα προσθέση ο Θεός επάνω του τας πληγάς, που έχουν γραφή εις το Βιβλίον  αυτό».
Εσείς και αφαιρείτε και προσθέτετε και πλήρη αλλαγή κάνετε των δογμάτων χωρίς φόβο Θεού. Είσαστε «τολμηροί και γενναίοι» ως φαίνεται!! Μένει  να δούμε την επαλήθευση στο τέλος.
Δεν κατηγορούμε πρόσωπα αλλά τις κακοδοξίες τους, τους ίδιους τους λυπόμαστε και επιθυμούμε την ΜΕΤΑΝΟΙΑ και την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ τους!
Ενδιαφερόμαστε επίσης για τους αδελφούς μας που έχουν καλή προαίρεση και κινδυνεύουν.
Οι Άγιοι αγωνίστηκαν και πέρασαν το στάδιο της κάθαρσης, κατόπιν ως δώρο τους δόθηκε η φώτιση και η θέωση λαμβάνοντας και εξουσίες. Κάποιοι δεν θέλουν να εννοήσουν ούτε καν το πρώτο στάδιο της κάθαρσης, αφού δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την εξάλειψη των αμαρτιών τους και την απαλλαγή από τα πάθη. Εναντιώνονται και στο Λόγο του Θεού, ευελπιστώντας να σωθούν μέσω άλλων θρησκειών. Είθε ο Θεός να μας ελεήσει όλους. Αδελφοί μου, να ακούμε και να αγαπάμε τους Αγίους μας γιατί μόνο αυτοί μπορούν να μας διδάξουν έμπρακτα την οδό της σωτηρίας μας και κανένας άλλος. Γι’ αυτό θέλω να ανήκω σε αυτήν την οικογένεια που παρέμεινε στην τράπεζα της κοινωνίας και όχι στην οικογένεια αυτού που έφυγε με το κεφάλι σκυμμένο.
Δυστυχώς στις μέρες μας η αναίδεια και το θράσος  δεν έχουν όρια !!Διότι η προδοσία γίνεται, ο αυχένας δεν κάμπτεται από ντροπή και μέσα στην Αγία Τράπεζα τολμούν να  βρίσκονται οι εχθροί του Χριστού. Μακάρι να καταλάβουν τι… κάνουν!
Οι προδότες του Χριστού όποιοι και αν είναι καταδικάζονται από το «ΝΟΜΟ» ,μόνοι τους! Τα δε πνεύματα αντιλογίας ,πάντα θα βρίσκουν κάτι ώστε εμμέσως πλην σαφώς να υποστηρίζουν το άδικο και να υποτιμούν το Θεάρεστο!
Η μάχη είναι προ-καθορισμένη και η Νίκη δεδομένη, οι έχοντες μέσα τους το Θεό ξέρουν γιατί μιλάνε, ενώ οι αντιδρούντες και αντιλεγόμενοι δε γνωρίζουν το λόγο για τον οποίο διαφωνούν. Εάν γνώριζαν θα έτρεμαν από φόβο, τον οποίο σύντομα θα αισθανθούν διότι «ο ερευνών και εξετάζων τας καρδίας και τους νεφρούς, έως το εσωτερικόν  απόκρυφον βάθος των, θα αποδώσει εις έκαστον τα ανάλογα και σε τούτο τον κόσμο».
Το να αμαρτάνουμε είναι φυσικό στον μεταπτωτικό άνθρωπο, το να επιμένουμε όμως στην αμαρτία σίγουρα είναι δαιμονικό και αδικαιολόγητο». Έτσι λέει ο Άγιος.
-->
Εύχομαι από καρδιάς δια της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ μας να αξιωθούμε ΟΛΟΙ ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΩΡΑ και εδώ και στη ετοιμασμένη θριαμβεύουσα.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, αδελφοί!
Με ειλικρινή αγάπη και πόθο για τη σωτηρία μας, 
Γεώργιος Φλώρος 
Από το triklopodia
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου