Translate

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Από την αθωότητα στην απάθεια …

Μεγαλώνοντας στις δεκαετίες του 80 και 90, θυμάμαι τον εαυτό μου να είναι ανέμελος, ξέννοιαστος, ευτυχής, όχι με την μορφή της απάθειας και της αδιαφορίας αλλά μιας πραγματικής αίσθησης ελευθερίας και πραγματικών συναισθημάτων. Η οικογένεια και οι παππούδες σε εκείνη την εποχή ήταν το πρώτο βιωματικό σχολείο των ερεθισμάτων μας. Οι γονείς όπου έκαναν τα πάντα για να μην μας λείπει τίποτα, χωρίς
υπερβολές και ασυδοσία. Γονείς που επένδυαν στην γνώση μας στερούμενοι οι ίδιοι μόνο και μόνο για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία. Από την άλλη οι παππούδες ήταν η μηχανή του χρόνου, ο συνδετικός κρίκος του παλιού με το νέο ως θεματοφύλακες ηθών, εθίμων, θρησκείας. Οι παππούδες ως βιωματικοί ιστορικοί σου έλεγαν ιστορίες με την μορφή παραμυθιού για να καταλάβεις πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια και την αξία τους στην Ελληνική Παράδοση και τον Ελληνισμό.

Η Πατρίδα, η Θρησκεία και η Οικογένεια αναπόσπαστα κομμάτια της κουλτούρας, της παράδοσης και του πολιτισμού μας όσο και αν σε κάποιους είναι απλά άγνωστα και αδιάφορα. Σε όλα αυτά και στις ραγδαίες εξελίξεις είτε με την μορφή της μόδας είτε με την τεχνολογική εξέλιξη, η εποχή άλλαξε και άρχισε η ηθική καταστροφή του ανθρώπου. Είναι η εποχή που η οικογένεια διαλύεται, η πατρίδα καταλύεται και η θρησκεία περιθωριοποιείται. Ο λόγος που συμβαίνουν τα παραπάνω απλός, χάθηκε η επικοινωνία και η πραγματική επαφή. Η ανωνυμία και η εικονικότητα παίρνουν την θέση τους και τελικά αντί να ζούμε με ένταση, ευτύχια και ελευθερία, περιοριζόμαστε στον φόβο, την δυστυχία και την απάθεια. Χάσαμε αγαπητοί μου βασικές αξίες, αρχές και ερεθίσματα και κυνηγάμε πράσινους δράκους.

Οφείλουμε σε αυτή την χώρα, σε αυτήν την ιστορία στον εαυτό μας τον ίδιο, να αφυπνίσουμε όσους και όπως μπορούμε. Δώστε τέλος στην απάθεια και δείξτε τον πραγματικό σας εαυτό, αυτόν που οι άλλοι φοβούνται και παράλληλα ζηλεύουν. Η πατρίδα μας είχε, έχει και θα έχει ταυτότητα έστω και αν μείνει μόνο ένας από εμάς, γιατί ζούμε μέσα απο την γλώσσα, τις επιστήμες και τα γράμματα σε όλο το κόσμο.
-->
Δεν έχουμε παρά να νοιώσουμε, να ακούσουμε, να διαβάσουμε την ιστορία και τα μεγαλεία της και να δημιουργήσουμε την νέα εποχή του Ελληνισμού, απλά γιατί μπορούμε χωρίς φόβο με ομόνοια και υπομονή.
Από το katohika
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου