Translate

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο ΣΕΡ ΑΡΘΟΥΡ ΚΟΝΑΝ ΝΤΟΥΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ…

Ένα τηλεγράφημα που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο του 1936, προκάλεσε τη συγκίνηση όλων εκείνων που πίστευαν στο μυστήριο της μεταθανάτιας ζωής.
Ο Ντόυλ, ο οποίος πέθανε τον Ιούλιο του 1930, λίγο πριν εκπνεύσει, είχε υποσχεθεί στους οικείους του ότι θα τους έδινε σημεία που θα αποδείκνυαν τη συνέχεια της ζωής μετά τον θάνατο και ότι θα προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί τους.

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του και χωρίς να έχει
«ακουστεί» κανένα μήνυμα του διάσημου συγγραφέα, παρά τις επίμονες προσπάθειες που κατέβαλλαν τα πιο διάσημα μέντιουμ της Ευρώπης και της Αμερικής, οι θιασώτες της αθανασίας της ψυχής είχαν αρχίσει να απογοητεύονται, ενώ οι δύσπιστοι τους περιέλουζαν με σαρκαστικά σχόλια.
Το θέμα είχε σχεδόν ξεχαστεί, όταν στις 13 Μαρτίου του 1936 κατέφτασε η είδηση της εμφάνισης του Ντόυλ και μάλιστα με την παλιά ιδιότητά του, του γιατρού. Το πνεύμα του Ντόυλ έκανε διάγνωση της ασθένειας από την οποία έπασχε η σύζυγός του, η Τζιν Ελίζαμπεθ Λέκι, και υπέδειξε στους γιατρούς τον τρόπο της θεραπείας, τον οποίο και ακολούθησαν, συμφωνώντας απόλυτα με τη γνωμοδότηση του συναδέλφου τους, η οποία τους είχε δοθεί από τον «άλλο κόσμο».

Η άρρωστη κυρία Ντόυλ, έπειτα απ’ αυτό, αισθανόταν καλύτερα, έχοντας το ευχάριστο συναίσθημα ότι την συντρόφευε το πνεύμα του αγαπημένου της συζύγου.
Η Λουΐζα Χόκινς, η πρώτη σύζυγος του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, υπέφερε από φυματίωση και γι’ αυτό τον λόγο, το 1892, η οικογένεια Ντόυλ εγκαταστάθηκε αναγκαστικά στην Ελβετία. Με την Λουΐζα, ο Ντόυλ απέκτησε δύο παιδιά, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι. Η Λουΐζα πέθανε το 1906.
Το 1907, ο Άρθουρ Κόναν Ντόυλ παντρεύτηκε την Τζιν Ελίζαμπεθ Λέκι, την οποία πρωτογνώρισε και ερωτεύθηκε το 1897, αλλά είχε διατηρήσει μαζί της πλατωνική σχέση, λόγω πίστης στην πρώτη του σύζυγο. Μαζί της απέκτησε άλλα τρία παιδιά. Η Τζιν πέθανε στο Λονδίνο το 1940. Ο μεγαλύτερος γιος του Κόναν Ντόυλ, ο Κίνγκσλεϊ, τραυματίστηκε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και πέθανε σε ηλικία μόλις 26 ετών, το 1918, λίγο μετά την υπογραφή της ανακωχής.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ», στις 14/03/1936…
-->
πηγη
Από το paraxeno
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου