Translate

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ο στρατός των ΗΠΑ ετοιμάζει ‘γενετικά τροποποιημένες’ σφαίρες

Πως θα μπορούσε κανείς να παντρέψει τον πόλεμο με την ειρήνη με τον χειρότερο τρόπο; Ρωτήστε τον αμερικάνικο στρατό που σκέφτεται να «σώσει» το περιβάλλον που καταστρέφει πυροβολώντας με σφαίρες που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους σπόρους!

Μια νέα πρωτοβουλία από το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας (DoD) και το πρόγραμμα Small Business Innovation Research (SBIR) θα μπορούσε να αλλάξει τις
περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πυρομαχικών εκπαίδευσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση που διατίθεται στην ιστοσελίδα SBIR, ο στρατός των ΗΠΑ κατασκευάζει και καταναλώνει εκατοντάδες χιλιάδες πυρομαχικά εκπαίδευσης, τα οποία καταλήγουν στο περιβάλλον, θέτοντας ένα οικολογικό κίνδυνο με τα χρόνια.
Η πρόσκληση έχει ως στόχο το σχεδιασμό νέων πυρομαχικών εκπαίδευσης που δεν είναι μόνο περιβαλλοντικά ασφαλέστερος, αλλά και ευεργετικός. Το Υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να δημιουργήσει πυρομαχικά εκπαίδευσης από βιοδιασπώμενο υλικό που μπορεί επίσης να περιέχουν εργαστηριακά κατασκευασμένους  (bioengineered) σπόρους. Οι σπόροι θα έχουν κατασκευαστεί να μην βλαστήσουν για αρκετούς μήνες,αλλά όταν τελικά φυτρώσουν, τα φυτά θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των προσμίξεων από το έδαφος και θα καταναλώνουν τα βιοαποικοδομήσιμα συστατικά των πυρομαχικών.
Φυσικά η ιδέα αφορά μόνο σε πυρομαχικά εκπαίδευσης και όχι αυτά που χρησιμοποιούνται στη μάχη. Ο περιβαλλοντικός παράγοντας των χρησιμοποιημένων πυρομαχικών είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για λόγους εκπαίδευσης, δεδομένου του μεγάλου αριθμού που καταναλώνονται εδώ και δεκαετίες.
Ο όγκος της ρύπανσης της συνεχούς βολής τους συσσωρεύεται με το χρόνο. Το Γραφείο κυβερνητικής υπευθυνότητας (GAO) σε έκθεση του αναφέρει ότι από τα στρατιωτικά πυρομαχικά έχουν μολυνθεί περίπου 60.700 χιλιομέτρων  (15 εκατομμύρια στρέμματα) γης. Η  εκκαθάριση των περιοχών αυτών θα μπορούσε να κοστίσει πάνω από $ 35 δισεκατομμύρια.
Στο… μυαλό του Αμερικάνικου στρατού, η πρόταση αυτή θα μπορούσε να προσφέρει μια «πιο αποδοτική μέθοδο καθαρισμού» του περιβάλλοντος… βρομίζοντας το με γενετικά τροποποιημένους Φρανκενστάιν!
Μάλιστα το ‘μυαλό’ το πάει και πιο πέρα και βλέπει την ιδέα να βγαίνει και έξω από το στρατό και να κατακλύζει την ιδιωτική αγορά.
«Τα βιοδιασπώμενα υλικά που προσδιορίζονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα για την κατασκευή βιοδιασπώμενων φιαλών νερού, πλαστικά δοχεία, ή οποιοδήποτε άλλο σύνθετο ή πλαστικό προϊόν στην αγορά σήμερα».
-->
Είδατε ο αμερικάνικος στρατός; Εκτός από ‘φονιάδες των λαών’, είναι και φονιάδες του περιβάλλοντος, με τον ένα ή άλλο τρόπο!
i-gata.gr 
Από το thesecretrealtruth
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου