Translate

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

«Παγώνει» η ελάφρυνση του χρέους

Δανειστές: Τα μέτρα Τσίπρα επηρεάζουν την ομαλή πορεία του προγράμματος

Τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο «παγώνει», όπως μεταδίδεται, η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για ελάφρυνση του χρέους.
Οι Ευρωπαίοι φέρονται πως αποφάσισαν ότι οι κοινωνικές εξαγγελίες Τσίπρα είναι δεν συνάδουν με τα συμφωνηθέντα και συνεπώς είναι εκτός
προγράμματος.
Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ότι «η εφαρμογή των ελαφρύνσεων αναστέλλεται λόγω των πρόσφατων εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα για παροχή έκτακτου βοηθήματος σε χαμηλοσυνταξιούχους και αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά που δέχονται πολλούς πρόσφυγες.
Επιπλέον ο εκπρόσωπος του ESM σημειώνει ότι οι θεσμοί θα εξετάσουν τις πιθανές επιπτώσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών στο πρόγραμμα  και στην συνέχεια θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν ή όχι τα μέτρα για το χρέος.
-->
Και ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν το «πλήρες πόρισμα» των θεσμών εντός του Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αναμένεται ουσιαστική πρόοδος έως τότε.
Από το el.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου