Translate

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Η Πολεμοχαρής Μαντλίν Ολμπράιτ σε πανικό

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ δήλωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση ήταν πίσω από τη διαρροή των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών, που δημοσιεύτηκαν από το WikiLeaks, υποστηρίζοντας ότι η ιστοσελίδα ήταν φίλοι με Ρώσους αξιωματούχους.
Η Albright σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη πρότεινε να αντιμετωπιστεί όπως είπε
"το αντι-δημοκρατικό τρόλλινγκ" από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπως το ραδιοτηλεοπτικό RT και το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, με τον ίδιο τρόπο που η Ουάσιγκτον αντιμετώπισε την ισλαμική προπαγάνδα.

«Έχουμε ήδη συστήματα για την παρακολούθηση της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους στο Διαδίκτυο, και θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και για την αυταρχική προπαγάνδα», έγραψε σε άρθρο της στη USA Today.
Η Ολμπράιτ επανέλαβε τις κατηγορίες από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας και πληροφοριών των ΗΠΑ ότι η ρωσική κυβέρνηση ήταν πίσω από τα ευαίσθητες διαρροές από τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών που δημοσιεύτηκαν από το WikiLeaks, υποστηρίζοντας ότι η ιστοσελίδα ήταν φίλοι με Ρώσους αξιωματούχους.

"Τα νέα πρακτορεία όπως το κανάλι RT και το Σπούτνικ παραπληροφορούν και λένε ψέματα", είπε "και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πουν την αληθινή ιστορία, ειδικά για το κοινό στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη".
 "Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστεί με τις εταιρείες τεχνολογίας για την ανάπτυξη καλύτερων πολιτικών για την αντιμετώπιση του αντι-δημοκρατικού τρόλινγκ, όπως έκαναν με τον κυβερνοεκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τον βίαιο εξτρεμισμό," έγραψε ο ανώτερος διπλωμάτης των ΗΠΑ υπό τον Μπιλ Κλίντον.
Η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κατηύθυνε διαρροές των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον χακαρισμένο λογαριασμό του προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, John Podesta, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ. Η Ρωσία έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς.
-->
Η αντιπαράθεση σε όλους τους τομείς κορυφώνεται ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία.
Από το el.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου