Translate

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Γιατί η ευτυχία έρχεται τρώγοντας κίτρινες τροφές

Έρευνα που χρηματοδότησε μια βρετανική επιχείρηση πτηνοτροφίας και παραγωγής βιολογικών αυγών (The Happy Egg Company), αποδεικνύει ότι όσα άτομα καταναλώνουν κίτρινες τροφές δείχνουν ανεβασμένα επίπεδα των ορμονών της χαράς. Και το όφελος προέρχεται κατά κύριο λόγο από το ίδιο το κίτρινο χρώμα.
Οι ψυχολόγοι που συνέταξαν το τελικό πόρισμα της έρευνας αναφέρουν ότι η θετική σχέση κάθε ανθρώπου με το χρώμα ξεκινά από τη βρεφική ηλικία. Όσο πιο κίτρινο είναι
ένα παιχνίδι, ένα ρούχο ή ένα τρόφιμο, τόσο περισσότερο τονώνεται η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, εκλαμβάνοντας το κίτρινο χρώμα ως ένα ζωηρό και παράλληλα ζεστό ερέθισμα, τοποθετώντας το πολύ υψηλότερα από οποιοδήποτε άλλη απόχρωση του ορατού χρωματικού φάσματος.
Η μελέτη, μετρώντας τις εγκεφαλικές ανταποκρίσεις χιλίων ατόμων κάθε ηλικίας (μπροστά από τους οποίους «έκαναν παρέλαση» δεκάδες τροφές στη φυσική τους μορφή και απόχρωση), διαπίστωσε ότι το 70% από αυτούς συνέδεσαν τα αμιγώς κίτρινα τρόφιμα με αίσθημα χαράς.
-->
61% των ερωτηθέντων δήλωσε πως οι ομελέτες ήταν η κορυφαία τροφή ευτυχίας, με τα μακαρόνια και το τυρί να καταλαμβάνουν το 55% των ψήφων. Επίσης, μπανάνες, τηγανίτες και αυγά κατατάσσονται στην πρώτη πεντάδα.
Πηγή: askmen.gr
Από το diakonima
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου