Translate

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Νέα τεχνολογία «σώζει» τα πρόωρα μωρά

Η χρήση της τεχνολογίας βοηθάει στο να βελτιωθεί η ιατρική παρακολούθηση για τα πρόωρα μωρά.

Η δημοσιογράφος Αν Ντεβινό, αναφέρει: «Σε αυτή τη μονάδα αυξημένης φροντίδας, οι ασθενείς είναι από τους πλέον ευάλωτους καθώς πρόκειται για πρόωρα βρέφη. Αυτό το νοσοκομείο στο Μιλάνο κατάφερε να βελτιώσει την ιατρική παρακολούθηση τους δοκιμάζοντας ένα νέο εργαλείο που σκοπό έχει να
μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικής βλάβης.»
Τα πρόωρα μωρά που γεννιούνται είναι ευάλωτα τις πρώτες ημέρες ζωής λόγω «αδύναμων» ζωτικών οργάνων και χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση. Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι γεννιούνται 25,000 μωρά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Ο παιδίατρος Γκορμ Γκρέισεμ, εξηγεί: «Ο κίνδυνος εγκεφαλικής βλάβης και η ανάπτυξη κάποιου προβλήματος, όπως η αναπηρία αυξάνεται όσο περισσότερο πρόωρα γεννιέται ένα παιδί. Όταν ένα μωρό γεννιέται πολύ νωρίτερα από τους 9 μήνες ο κίνδυνος να πεθάνει ή να αναπτύξει κάποια αναπηρία, φτάνει το 25%. Ως νεογνολόγοι που είμαστε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε το ίδιο επαρκώς όταν πρόκειται για να προστατεύσουμε τον εγκέφαλο. Χρειαζόμαστε εργαλεία για να μπορέσουμε να μετρήσουμε το οξυγόνο στον εγκέφαλο καθώς και την παροχή αίματος».
-->
Το μηχάνημα κατασκευάστηκε ως μέρος ενός ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος και δοκιμαστεί σε ένα νοσοκομείο στην Κοπεγχάγη και σε ένα στο Μιλάνο. Με την χρήση του μηχάνημα παρέχονται πληροφορίες για το πως οξυγονώνεται ο εγκέφαλος αλλά και την κυκλοφορία του αίματος. Τα αποτελέσματα αυτών των κλινικών δοκιμών αναμένονται τους επόμενους μήνες.
Από το el.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου