Translate

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Οι χάκερς της Νέας Τάξης εισβάλλουν αθόρυβα

Χάκερς υπάρχουν πολλοί και αρκετούς ελέγχει η Νέα Τάξη.
Το παγκόσμιο σύστημα θέλει να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα.
Ένα σύνολο προβλημάτων στο σύστημα ασφαλείας εντοπίστηκε σε μία σειρά λαμπτήρων της εταιρείας Osram. Οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο Wi-Fi και ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν πως μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα σε χάκερ να εισβάλουν «αθόρυβα» στο
δίκτυο του σπιτιού.

Έτσι θα μπορούν να υποκλέψουν όλες τις προσωπικές πληροφορίες και τα δεδομένα των χρηστών. Ειδικά, εφόσον το χρήμα θα έχει μετατραπεί μόνο σε ηλεκτρονικό, οι χάκερς θα κάνουν «πάρτι».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η σειρά Lightify δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ελέγξει τους λαμπτήρες μέσω μίας εφαρμογής στο smartphone του. Ένα από τα 9 προβλήματα που εντόπισε ο Ντέραλ Χέιλαντ, ερευνητής ασφαλείας της εταιρείας Rapid7, είναι ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή αποθηκεύει ένα χωρίς κρυπτογράφηση αντίγραφο του κωδικού πρόσβασης του Wi - Fi του χρήστη.
-->
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας χάκερ μπορεί πολύ εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στο οικιακό δίκτυο Wi-Fi του χρήστη καθώς και στις συσκευές που συνδέονται με αυτό, αν ο κωδικός πρόσβασης έχει αποθηκευτεί στο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.
Από το liakonews
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου