Translate

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ξεχάστε τα δακτυλικά αποτυπώματα – οι αστυνομικοί θα “μυρίζουν” τους τρομοκράτες

Οι μέρες που οι εγκληματίες μπορούσαν να κρύβονται από τις κάμερες ή να χάνονται μέσα στο πλήθος, πιθανότατα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, χάρη στην ανάπτυξη μιας “ηλεκτρονικής μύτης”.

Αυτή η μύτη μπορεί να προγραμματισθεί για να αναγνωρίζει την φυσική μυρωδιά ενός ατόμου και έτσι να “μυρίζει” την ταυτότητα τους. Ερευνητές από την Μαδρίτη ισχυρίζονται, ότι αυτό το σύστημα θα μπορέσει μια μέρα να αντικαταστήσει τα δακτυλικά αποτυπώματα και την σάρωση της ίριδας του ματιού. Το ποσοστό
αποτυχίας αναγνώρισης αυτής της μεθόδου έχει μειωθεί στο 10%. Η έρευνα αυτή έγινε από το Τμήμα Βιομετρίας, Βιοσημάτων και Ασφάλειας στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης σε συνεργασία με την εταιρεία Ilia Sistemas S.L. Ο συντονιστής της έρευνας καθηγητής Gonzalo Bailador del Pozo δήλωσε, ότι η έρευνα “βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικά στάδια αλλά είναι πολλά υποσχόμενη”.

Πώς λειτουργεί αυτή η ηλεκτρονική “μύτη” ;
Για να αποθηκευτεί η οσμή ενός ατόμου, ζητείται από το άτομο να βάλει το χέρι του σε ένα μικρό γυάλινο βάζο. Έπειτα, το μηχάνημα μπορεί να “μυρίσει” το χέρι και να συνθέσει μια μοναδική “χημική υπογραφή” από την οσμή αυτού του ατόμου. Γνωρίζει ήδη πως να φιλτράρει εκτός αποτελεσμάτων διάφορα αρώματα και άλλους παράγοντες, όπως η κρέμα χεριών, και μπορεί να κάνει τροποποιήσεις για τον τρόπο με τον οποίο μια ασθένεια μπορεί να επηρεάσει την μυρωδιά. Επιπρόσθετα, το μηχάνημα αυτό μπορεί να προσδιορίσει την ώρα της ημέρας, κάτι που μπορεί επίσης να επηρεάσει την οσμή ενός ατόμου, και να αλλάξει την ανάλυσή του κατάλληλα. Κάποια στιγμή οι αστυνομικές αρχές θα μπορούσαν να καταγράφουν την οσμή ενός ατόμου με τον ίδιο τρόπο, που τώρα παίρνουν αποτυπώματα ή δείγματα DNA και να τοποθετήσουν τέτοιου είδους μηχανήματα σε δημόσιους χώρους, για να “μυρίζουν” τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές “η μυρωδιά ενός ατόμου μπορεί να αποθηκευτεί και μετά να αναγνωριστεί από ένα μαζικό φασματόμετρο το οποίο θα μπορεί να βλέπει την χημική σύνθεση της μυρωδιάς. Δεν εντοπίζει μόνο ποσοστά, αλλά μπορεί και να αναλύσει συσχετίσεις μεταξύ των διάφορων χημικών ενώσεων και έτσι να μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μια χημική υπογραφή για κάθε άτομο.” Ισχυρίζονται, επίσης, πως η “ηλεκτρονική μύτη” μπορεί να συμβάλλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση στις ουρές των αεροδρομίων εάν οι οσμές προστεθούν στα διαβατήρια. Η ερευνητική αυτή ομάδα δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλων τα bloodhounds (hound = κυνηγόσκυλο, blood = αίμα).
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια μύτη που μπορεί να μυρίσει την αδρεναλίνη, την οποία ερευνητές πιστεύουν ότι απελευθερώνεται τριγύρω σε μεγαλύτερες ποσότητες από κάποιον που έχει ένοχη συνείδηση.
Η Εσωτερική Ασφάλεια των ΗΠΑ εργάζεται για να δημιουργήσει μια “τράπεζα οσμών” που διατηρεί μυρωδιές που συλλέγονται από τις σκηνές του εγκλήματος, πιστεύοντας ότι θα είναι σε θέση να προσδιορίσει συγκεκριμένα άτομα με τον ίδιο τρόπο όπως το DNA.
Σύμφωνα με τον καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα στο Μαϊάμι, Kenneth Furton, είναι εφικτός ο προσδιορισμός εγκληματιών που τα μόρια των οσμών τους ταιριάζουν με αυτά που έχουν ληφθεί σε σκηνές εγκλήματος και φυλάσσονται στην “τράπεζα οσμών”. Επισήμανε ότι οι επιστήμονες μπορούν ήδη να καθορίσουν την φυλή, την ηλικία και το περιβάλλον ενός ατόμου με βάση την μυρωδιά του.

Σε μια διαδικτυακή εκπομπή του Δημοσθένη Λιακόπουλου, είχε αναφερθεί ότι στον “Μέγα Γουναρά” είχαν τοποθετηθεί μεταξύ των άλλων, εμφυτεύματα με τα οποία μπορούσε να μυρίζει, αλλά και να γεύεται τις οσμές από πολύ μεγάλη απόσταση.
-->
Οι επιστήμονες της Νέας Τάξης έχουν προχωρήσει αρκετά σε διάφορους τομείς, στην προσπάθειά τους για έλεγχο και μαζική παρακολούθηση. Το ευρύ κοινό, δυστυχώς, δεν ασχολείται με αυτά και τα θεωρεί γραφικότητες. Οι έρευνες όμως και τα αποτελέσματά τους υπάρχουν για όποιον θέλει να μάθει τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον.
Από το liakonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου