Translate

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ρεσεψιονίστ ρομπότ εισήχθησαν σε νοσοκομεία στο Βέλγιο

Ο Pepper, το ανθρωποειδές ρομπότ που άρχισε να εργάζεται ως βοηθός στο γραφείο υποδοχής στα νοσοκομεία στη Λιέγη και Οστάνδη.

Δύο βελγικά νοσοκομεία έχουν προσθέσει στο προσωπικό τους ένα καινοτόμο μέλος, στα γραφεία υποδοχής τους: το ανθρωποειδές ρομπότ που ονομάζεται Pepper.
Τα ρομπότ ανέλαβε χρέη βοηθού υποδοχής σε νοσοκομεία στην Οστάνδη και την Λιέγη από την
Δευτέρα ...
Το ανθρωποειδές βοηθός, το οποίο έχει μια οθόνη πάνω στο στήθος του και ένα στρογγυλό κεφάλι, είναι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που χρησιμοποιείται για να χαιρετήσει τους ανθρώπους σε ένα ιατρικό περιβάλλον, δήλωσαν οι δημιουργοί του λογισμικού του.
Με ύψος 140 εκατοστά (4 ft 7in) ψηλός και είναι εξοπλισμένο με τροχούς στο κάτω λευκό πλαίσιο του, ο Pepper μπορεί να αναγνωρίσει την ανθρώπινη φωνή σε 20 γλώσσες και να εντοπίσει αν μιλά σε έναν άνδρα, γυναίκα ή παιδί.

Στη Λιέγη ο βοηθός - ρομπότ, που κοστίζει περίπου 30.000 € ($ 23.000), προς το παρόν παραμένει στο χώρο υποδοχής του νοσοκομείου.
Αλλά στο νοσοκομείο AZ Damiaan στην Οστάνδη, μπορεί να συνοδεύσει τους επισκέπτες στο τμήμα που ψάχνουν, δήλωσε ο Raphaël Tassart της βελγικής εταιρείας Zora Bots που ανέπτυξε το λογισμικό στο εσωτερικό εγκέφαλo του ρομπότ.
To ρομπότ , όπως ο Pepper, τα υλικά προέρχονται από την Ασία, αλλά συναρμολογούνται στη Γαλλία, έχουν ήδη δοκιμαστεί σε ιαπωνικά καταστήματα και σε μερικά μεγάλα γαλλικά εμπορικά κέντρα.
"Αλλά είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθούν στην υποδοχή", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας.
-->
Μια άλλη γραμμή των μικρότερων ρομπότ γίνεται από την ίδια εταιρεία, τα ρομπότ Nao με 57 εκατοστά ύψος, τα οποία έχουν ήδη αναπτυχθεί σε περίπου 300 νοσοκομεία ή και σπίτια.
Στη Λιέγη και την Οστάνδη, χρησιμοποιούνται ως εργαλείο υποστήριξης στα παιδιά και σε τμήματα με υπερήλικες.
Από το el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου