Translate

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Χρήσιμοποιείστε το Internet για να διακτινιστείτε παντού

Ένα κινητό με επίπεδη οθόνη που κυλά σε ψηλά τροχήλατα πόδια θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα σε ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι θα τηλεμεταφέρουν τους εαυτούς τους σε διαφορετικά ρομποτικά όργανα, αναφέρει ο Mark Mann.
Η τροχήλατη οθόνη ονομάζεται "Beam" και αναπτύχθηκε ως ένα εργαλείο τηλεδιάσκεψης από τον Scott Hassan, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της (CEO of Suitable Technologies- βολικής τεχνολογίας) . Οι άνθρωποι που εργάζονται αρκετά
μακριά απο τον τόπο διαμονής τους, μπορούν να συμμετέχουν οι ίδιοι σε συναντήσεις (μέσω ρομπο-αντιπροσώπου), για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το "FaceTime" ή "Skype".Ο εργαζόμενος μπορεί να οδηγήσει το "Beam" γύρω από την αίθουσα συνεδριάσεων ή ακόμη και ολόκληρο το κτίριο γραφείων και να μιλήσει με συναδέλφους, σα να είναι εκεί. (αρκεί να δεί τις σκάλες)..!
Η συσκευή διαθέτει σύγχρονες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων  και των ατόμων με σωματικές αναπηρίες. Ο Scott Hassan είπε ότι ο νόμος για τα άτομα με αναπηρία  θα επανεξεταστεί με την προσθήκη ενός κανόνα, που θα κάνει το "Beam" απαραίτητο εργαλείο προσβασιμότητας σε κυβερνητικά κτίρια, βάζοντας τις απαραίτητες ειδικές υποδομές,όπως  υπάρχουν π.χ. σήμερα οι  ράμπες αναπηρικής καρέκλας.
Η αντικατάσταση του υπαλλήλου, με ένα εικονικό "άβαταρ" τροχήλατου Beam, αποτελεί ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα, και ίσως αργότερα αντικατασταθεί, με ένα δίποδο ρομπότ, για πιο άμεση επαφή. Άλλωστε η φαντασία συμβαδίζει με την τεχνολογική ανάπτυξη. Έτσι ο καθένας θα έχει πρόσβαση οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε θέση. 
-->
Απλά σκεφτείτε τον εαυτό σας να μεταφέρει πυραμίδες, ή να βρίσκεται στο Μάτσου Πίτσου, ή ακόμη στη Σελήνη τον Άρη, και όλα αυτά απο τον καναπέ σας. Ο Τηλε-τουρισμός θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη επιχείρηση.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου