Translate

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Το δακτυλίδι και η μυθική του δύναμη

Πολύτιμη αξία δεν έχει μόνο ο χρυσός αλλά μπορεί επίσης εξίσου να έχει κι ένα εξαιρετικό τεχνούργημα, όπως για παράδειγμα το σπαθί ενός πολεμιστή, η Λόγχη του Λογγίνου, το Άγιο Δισκοπότηρο ή ένα μικρό, αλλά πολύτιμο δαχτυλίδι με «μαγικές» δυνάμεις. Σε γενικές γραμμές, το δακτυλίδι μες την ιστορική διαδρομή του συμβολίζει την αιωνιότητα, τη θειότητα, τη ζωή. Επίσης αντιπροσωπεύει τη δύναμη , το μεγαλείο, την εξουσία, την προστασία, την τελείωση, και τη
δέσμευση. Αλλά, αν το ψάξουμε παραπέρα θα ανακαλύψουμε και πολλές ιστορίες με «μαγικά» δακτυλίδια. Γιατί μαγικά? Διότι λέγεται ότι το υλικό τους , το μέταλλο ή οι λίθοι, θεωρούνται ζωντανοί οργανισμοί, είναι κομμάτια της Γης και η μνήμη της δόμησης του υλικού τους κουβαλά κρυμμένη τη δύναμη των νόμων της φύσης, και άλλα...
Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα μυστήρια δακτυλίδια που έμειναν στην ιστορία

Α . Το μαγικό Δαχτυλίδι του βασιλιά Σολομώντα
Σύμφωνα με το μύθο, ο διάσημος βασιλιάς Σολομών είχε ένα πολύτιμο χρυσό δαχτυλίδι. Το δακτυλίδι δεν ήταν μόνο πολύτιμο, αλλά και μαγικό. Με αυτό, ο Σολομών μπορούσε να ασκεί έλεγχο δήθεν σε πνεύματα και δαίμονες. Από όλους τους θησαυρούς του, αυτό το δαχτυλίδι θεωρείται ως το πιο μυστικιστικό. Λέγεται ότι μια μέρα ο βασιλιάς έχασε το πολύτιμο δαχτυλίδι του στα νερά του Ιορδάνη ποταμού, και νόμιζε ότι το έχασε για πάντα . Ώσπου, μια μέρα ένας ψαράς το επέστρεψε σε αυτόν. Είχε βρει το δαχτυλίδι μέσα στο σώμα ενός ψαριού. Το πολύτιμο μαγικό δαχτυλίδι λέγεται ότι είναι θαμμένο μαζί με το σώμα του βασιλιά Σολομώντα. Ωστόσο, κανείς δεν το έχει βρει στον τάφο του ακόμα. Σύμφωνα με το μύθο, αυτός που θα βρει το δαχτυλίδι θα γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου.

Β . Το Δαχτυλίδι προστασίας του Χάουαρντ Κάρτερ (Howard Carter).
Ο Χάουαρντ Κάρτερ είναι ο αρχαιολόγος ο οποίος, το 1922, ανακάλυψε τον τάφο του Τουταγχαμών. Εκείνη την εποχή, όλοι ήταν έκπληκτοι, λόγω του ότι η κατάρα του τάφου του βασιλιά Tut δεν μπόρεσε να επιδράσει στον αρχαιολόγο. Λέγεται ότι ο Κάρτερ είχε ένα δαχτυλίδι, που βρέθηκε στο Ασουάν στον τάφο ενός ιερέα που ονομάζονταν Jua. Το δακτυλίδι αυτό , που το κάλυπταν γεωμετρικά σχήματα από 3 ευθείες γραμμές και τρίγωνα, αγοράστηκε το 1860 από τον αιγυπτιολόγο marquis d'Agrain. Το σχέδιο του δακτυλιδιού ήταν προορισμένο ειδικά να προστατεύει τον κάτοχό του από κινδύνους, κατάρες και μαύρη μαγεία και τα σχήματα ήταν χαραγμένα επάνω σύμφωνα με κάποια εσωτερική γνώση. Σήμερα το δακτυλίδι είναι γνωστό ως το «Δακτυλίδι του Ρα» και θεωρείται ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί από τους ανθρώπους της χαμένης Ατλαντίδος. Όμως υπάρχει και η εξήγηση ότι το δακτυλίδι μπορεί να ακολουθεί τις αρχές των ραδιονιων που μπορούν να έχουν θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα για το άτομο που το φοράει.

Γ . Ο Καρλομάγνος και το δακτυλίδι της αγάπης
Λέγεται ότι επηρεασμένος ο Καρλομάγνος από τη μαγική δύναμη ενός δακτυλιδιού, έπεσε βαθιά ερωτευμένος με μια γερμανίδα. Την αγαπούσε τόσο πολύ ώστε άρχισε να παραμελεί τις υποθέσεις του κράτους για να είναι μαζί της. Ωστόσο, μια μέρα, η γυναίκα πέθανε. Ο Καρλομάγνος εξακολουθούσε να την λατρεύει νεκρή, σε σημείο που αρνήθηκε να τη θάψει. Μια μέρα, όταν ο Καρλομάγνος ήταν μακριά, ο Αρχιεπίσκοπος Turpin μπήκε στο υπνοδωμάτιο. Εκεί, πρόσεξε ένα πολύτιμο δαχτυλίδι στο πτώμα και το πήρε μαζί του. Από τη στιγμή που το δακτυλίδι αφαιρέθηκε, το νεκρό σώμα άρχισε να καταρρέει. Με την επιστροφή του ο Καρλομάγνος, αφού έθαψε το σώμα, άρχισε να συμβαίνει ένα πολύ περίεργο πράγμα. Ο Καρλομάγνος άρχισε να κατευθύνει το πάθος του προς τον Αρχιεπίσκοπο Turpin. Ο Turpin είχε το δαχτυλίδι και σκέφτηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό. Ως εκ τούτου, προκειμένου να ξεφύγει από τον μπελά που τον είχε βρει , έριξε το δαχτυλίδι σε μια λίμνη. Σύμφωνα με το μύθο, ο Καρλομάγνος από τότε ερωτεύτηκε τη λίμνη και διέταξε να κατασκευαστεί ένα υπέροχο παλάτι δίπλα σε αυτήν. Εκεί ήταν η πόλη της Aix-la-Chapelle, όπου ο Καρλομάγνος θάφτηκε μετά το θάνατό του.

Δ . Το Δαχτυλίδι του Τζένγκις Χαν
Ο Τζένγκις Χαν ήξερε πώς να χειρίζεται τη μαγεία. Βασίλεψε Τον 12ο αιώνα, πάνω από την μεγάλη Μογγολική Αυτοκρατορία και ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται σε ένα ισχυρό μαγικό δαχτυλίδι. Το δαχτυλίδι είχε ένα ρουμπίνι χαραγμένο με ένα μαγικό σύμβολο το οποίο φορέθηκε από τον Τζένγκις Χαν, καθώς και από τον ανιψιό του, Κουμπλάι Χαν. Πάντα το φορούσε στον δείκτη του δεξιού χεριού.
Οι ιστορικοί αναρωτήθηκαν πώς ένας άνθρωπος χωρίς εκπαίδευση ήταν σε θέση να οδηγήσει μια "χούφτα" νομάδων να κατακτήσουν λαούς και αυτοκρατορίες που ήταν "περισσότερο προηγμένες". Όσο για το δαχτυλίδι, ήταν χαραγμένο με ένα μυστικιστικό ινδικό σύμβολο. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το σύμβολο αυτό προέρχονταν πράγματι από την Υπερβορεία, μια χαμένη ήπειρο. Το σύμβολο είναι η δεξιόστροφη σβάστικα που πιστεύεται ότι έχει θετικά αποτελέσματα. Αντίθετή της είναι η αριστερόστροφη σβάστικα που είχε χρησιμοποιηθεί από τον Χίτλερ. 
-->
Αλλάζοντας την κατεύθυνση του συμβόλου, ο Χίτλερ προκάλεσε την αντιστροφή των θετικών αποτελεσμάτων, προσελκύοντας ατυχία με μια κακή σβάστικα, η οποία στράφηκε ενάντια σε αυτόν και στις ενέργειές του. Όσο για το δαχτυλίδι του Τζένγκις Χαν, πολλοί ασιάτες αρχαιολόγοι, καθώς και πολιτικοί εξακολουθούν να το ψάχνουν.

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου