Translate

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Hawking: Η Γη ειναι καταδικασμένη, όχι όμως και η ανθρωπότητα

Ο βρετανός σούπερ σταρ φυσικός έχει πλέον μπεί στο αρχείο με τα περισσότερα «αυτογκόλ» μελοντικής καταστροφής της ανθρωπότητας .Οι δηλώσεις του είναι ένας εξαιρετικός λόγος να διώξει την ανθρωπότητα από τον πλανήτη.
"Παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα μιας καταστροφής στον πλανήτη Γη σε ένα τωρινό δεδομένο χρόνο, είναι αρκετά χαμηλή, αποτελεί
βεβαιότητα στα επόμενα χίλια ή δέκα χιλιάδες χρόνια", δήλωσε ο Hawking κατά την διάλεξη του στο BBC Reith. Μέχρι εκείνη τη στιγμή θα πρέπει οι άνθρωποι να έχουν αποικήσει στο διάστημα, και σε άλλα αστέρια, έτσι ώστε μια καταστροφή στη Γη δεν θα σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής. Ωστόσο,λόγω του ότι δεν θα δημιουργήσουμε αυτοδύναμες αποικίες στο διάστημα τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτή την περίοδο που διανύουμε."
Ο Hawking επίσης προειδοποίησε ότι η πρόοδος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στρέφεται κατά της ανθρωπότητας, και μοιράζεται το φόβο του με άλλες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του SpaceX και Tesla ιδρυτή της Elon Musk Musk.
-->
«Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε την πρόοδο, ή να την αντιστρέψουμε. Μπορούμε όμως και πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο της τεχνολογίας αναγνωρίζοντας τους κινδύνους», είπε. "Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μπορούμε".

Tομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου