Translate

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ο μεθοδευμένος αφανισμός ενός ιστορικού έθνους

Τα τελευταία χρόνια είμαστε όλοι θεατές στον μεθοδευμένο μαρασμό της πάλαι ποτέ ένδοξης πατρίδος μας, ο οποίος καλπάζει ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, με τη μαζική διείσδυση των προσφύγων και «μεταναστών», που θα αλλοιώσουν την πολιτισμική και εθνική ταυτότητά μας.

Το κακό έχει βαθειές ρίζες: Μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ερήμωσαν οι κοιτίδες της παράδοσης, της ανθρωπιάς και της ελληνικής ταυτότητας, λόγω
της αστυφιλίας. Οι νέοι αναζήτησαν την άνεση, τον μοντερνισμό και τον δυτικό τρόπο ζωής. Παράλληλα οι γοργοί ρυθμοί της πόλης δεν άφησαν περιθώριο για πολυμελείς οικογένειες και αδελφοσύνη. Η ώρα της συρρίκνωσης της γενιάς των απογόνων του γενναίου Λεωνίδα, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του ενδόξου Βυζαντίου, των ηρώων του Εικοσιένα και του Σαράντα, του κυπριακού αγώνα κλπ. είχε σημάνει.
Ήρθαν οι «εθνοσωτήρες» μας και συστηματικά απλοποιήθηκε η πανάρχαια γλώσσα μας, ισοπεδώθηκαν οι διαχρονικές αξίες του ελληνορθοδόξου έθνους μας και νέοι συρμοί εισήχθησαν στη ζωή μας. 'Ετσι εκσυγχρονιστήκαμε, «προοδεύσαμε» και φθάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Ξεχάσαμε τον σκοπό της ύπαρξής μας και αφεθήκαμε στις αγκάλες του ξενόφερτου τρόπου ζωής. Ας μη ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Αυτοί εξυπηρέτησαν απλώς τα «αφεντικά» τους. Εμείς τι κάναμε; Ζούσαμε ακόμα με τις ψευδαισθήσεις ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ ακόμα κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου; Ή ξυπνήσαμε ξαφνικά και θέλουμε να κάνουμε κάτι για την πατρίδα μας;

Η λύση είναι απλή: Ας κλείσει ο καθένας μας τα αυτιά του στα συστημικά «μέσα ενημέρωσης» (= μέσα αποπροσανατολισμού της ψυχής), ας αναζητήσει τα λάθη του και ας φροντίσει πρώτα τα του Οίκου του. Αν απεμπλακούμε όλοι με γενναιότητα, από τον μέχρι τώρα απατηλό, όπως αποδείχτηκε, τρόπο ζωής μας και αν στραφούμε στον Dημιουργό μας υπάρχει ελπίδα. Τότε θα μπορέσουμε γρηγορούντες να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της νέας εποχής. Η βοήθεια είναι μία και λέγεται Ιησούς Χριστός.
Σε τελευταία ανάλυση ούτε φύλλο δεν κουνιέται χωρίς το Άγιο Θέλημά Του.
-->
Με πόνο ψυχής και αγάπη Χριστού
Μία φωνή
Toμέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου