Translate

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται μια ανάσα πριν το “μπαμ”!!

Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 20 ετών, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Λι Κα-σινγκ, προειδοποιώντας ότι η χρηματιστηριακή του αγορά θα μπορούσε να συρρικνωθεί εάν δεν έχει τη στήριξη της Κίνας.
Ο Λι είναι ο τελευταίος από μια σειρά προσώπων που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου του
Χονγκ Κονγκ από τον οίκο Moody’s το Σαββατοκύριακο.

«Σήμερα η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ επιδεινώνεται. Είναι η χειρότερη που έχω δει εδώ και 20 χρόνια», δήλωσε ο 88 χρόνος Λι, αναφερόμενος στην χρηματοπιστωτική κρίση στην Ασία στα τέλη της δεκαετίας του ’90.
«Οι εγχώριες πωλήσεις και το λιανεμπόριο είναι χειρότερα από ό,τι την περίοδο του SARS. Κατά τη διάρκεια του SARS, (ο αντίκτυπος) ήταν βραχύβιος και τώρα έχει μεγάλη διάρκεια», δήλωσε αναφερόμενος στο σοβαρό και οξύ αναπνευστικό σύνδρομο SARS που έπληξε την πόλη το 2003.
-->
Ο επιχειρηματικός όμιλος του Λι, CK Hutchison, με δραστηριότητες που εκτείνονται από τη διαχείριση λιμένων έως τις τηλεπικοινωνίες, ανακοίνωσε σήμερα καθαρά κέρδη 4 δισεκ. δολαρίων για το 2015.
makeleio
Από το katohika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου