Translate

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Όλα ανοιχτά από Φλαμπουράρη! Περικοπές στις συντάξεις, αφορολόγητο, φόρος στα καύσιμα - Κατηγορηματικός για Μουζάλα: "Δεν φεύγει"


-                        
Το... σίριαλ Μουζάλα καλά κρατεί και δημιουργεί τριβές στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
- Ξεκάθαρος ο Αλέκος Φλαμπουράρης: "Δεν θα φύγει ο Γιάννης Μουζάλας"
- Τι είπε ο υπουργός Επικρατείας στην τηλεοπτική εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Etv
- Η... περίπου "κόκκινη γραμμή" για τις συντάξεις - Τι ισχύει με το αφορολόγητο
- Ορθάνοιχτο παράθυρο για φόρο
στα καύσιμα!
- Το κυβερνητικό Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεδρίασε... απουσία του Πάνου Καμμένου που βρίσκεται στην Αίγυπτο

- Ανυποχώρητοι εμφανίζονται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, με τα ερωτηματικά για το μέλλον της συγκυβέρνησης να είναι αμέτρητα
Πάνος Καμμένος εναντίον Γιάννη Μουζάλα. Μία μάχη που μαίνεται εδώ και μέρες. Μία "φωτιά" που δεν λέει να σβήσει και θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση το μέλλον τηςσυγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αφού κοινός τόπος δεν... φαίνεται να βρίσκεται.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικήςαποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία". Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας "άστραψε και βρόντηξε", ζήτησε το "κεφάλι" του Γιάννη Μουζάλα, με την υπόθεση να παίρνει... παράταση αφού μεσολαβούσε η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό.
Εκεί όπου ακόμη και η... Άνγκελα Μέρκελ πήρε θέση για το ζήτημα, εκφράζοντας στον Αλέξη Τσίπρα την συμπάθειά της προς το πρόσωπο του Γιάννη Μουζάλα! Ο Πάνος Καμμένος, που βρέθηκε στις ΗΠΑ, εξακολουθούσε να ζητά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να πει "ας κάνουν κυβέρνηση με τη Τζολί"!
Πάνος Καμμένος VS Γιάννης Μουζάλας / Φωτογραφία EurokinissiΠάνος Καμμένος VS Γιάννης Μουζάλας / Φωτογραφία Eurokinissi
Φλαμπουράρης: "Δεν φεύγει κανείς"!
Τα δεδομένα είναι απλά: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποκύψει στις πιέσεις του Πάνου Καμμένου και να αποπέμψει τον Γιάννη Μουζάλα, ενώ μετά τη Σύνοδο Κορυφής ήταν φανερό πως προσπαθούσε να κάνει damage control αποθεώνοντας και τους δύο.
Από την άλλη ο Πάνος Καμμένος επίσης εμφανίζεται ανυποχώρητος, τονίζοντας με κάθε ευκαιρία πως πρόκειται για θέμα αρχών.
Πάντως, το στίγμα της κυβερνητικής εκδοχής έδωσε σήμερα και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός: "Όχι" ήταν η λιτή απάντησή του, στην ερώτηση για το "καυτό" θέμα που του έθεσε ο Νίκος Ευαγγελάτος, που φιλοξένησε απόψε τονυπουργό Επικρατείας στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, του Etv.
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης συνέχισε λέγοντας: "Ούτε ο κύριος Μουζάλας ούτε ο κύριος Καμμένος θα φύγει. Κι αν θέλετε, κατά τη γνώμη τη δική μου το γυαλί δεν έχει ραγίσει και δε θα σπάσει. Διότι προέχουν πολύ περισσότερο τα κρίσιμα προβλήματα που έχει ο ελληνικός λαός".
Σχετικά με το ότι ο Πάνος Καμμένος μοιάζει αδιάλλακτος και επιμένει να ζητά την αποπομπή Μουζάλα, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε πως η πραγματικότητα λέει ότι δεν μπορεί αυτή την κρίσιμη περίοδο να υπάρξουν εξελίξεις. Συγκεκριμένα τόνισε: "Για θέματα που είναι μεν σοβαρά και κατανοώ την στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων... Αλλά νομίζω και ότι ο κύριος Καμμένος θα βάλει μπροστά τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία".
Ακολούθως ο υπ. Επικρατείας τόνισε πως υπάρχει μία σκέψη για να γίνει υπουργείο αυτό της Μεταναστευτικής Πολιτικής, ωστόσο διευκρίνισε πως "σε πρώτη φάση δεν προχωράμε στην δημιουργία υπουργείου, αλλά στην σνίσχυση του υπάρχοντος".
Όλα ανοιχτά για περικοπές!
"Θα δώσουμε μάχη να μην πειραχτούν οι κύριες και να μην πειραχτούν οι επικουρικές", είπε αρχικά ο Αλέκος Φλαμπουράρης, όταν άνοιξε το κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης στην συνέντευξη.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε όσουν παίρνουν επικουρική σύνταξη. "Αυτοί που τουλάχιστον έχουν μικρή επικουρική, δηλαδή μέχρι 200 ευρώ δεν θα υπάρξει καμία μείωση. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω ακριβώς αν θα κερδίσουμε τη μάχη να μην μειωθούν καθόλου οι επικουρικές. Νομίζω ότι οι διαπραγματευτές μας θα καταφέρουν όσο το δυνατόν μικρότερη μείωση" είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση για να τεθεί το ζήτημα του χρέους.
Σχετικά με τις κύριες συντάξεις, τόνισε: "Η γραμμή είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να θιγεί κύρια σύνταξη. Αυτή είναι η γραμμή μέχρι σήμερα και φαίνεται ότι μάλλον τείνουν να το δέχονται". Η παραπάνω αποστροφή του Αλέκου Φλαμπουράρη είναι προφανές πως δεν αποτελεί μία σαφή δέσμευση, αφού αφήνει ένα... ορθάνοιχτο παράθυρο μειώσεων ακόμη και στις κύριες συντάξεις.
"Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, κάποια υποχώρηση κάνουμε κι εμείς, κάνουνε κι αυτοί για να βρεθεί λύση", συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας, επιβεβειώνοντας τα περί... ορθάνοιχτου παραθύρου που προαναφέραμε.
Τέλος και σχετικά με το αφορολόγητο, τόνισε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην πέσει κάτω από τις 9.000 ευρώ, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα επιβολής φόρου στα καύσιμα, λέγοντας συγκεκριμένα και μετά από μία... χαρακτηριστική παύση: "Δεν ξέρω ακόμα, δεν ξέρω αν θα μπει φόρος ή... Εγώ θα έλεγα αν είναι να μπει κάπου φόρος, αλλά θα με κυνηγήσουν οι καπνιστές, να μπει στα τσιγάρα".
Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα δήλωσε για τις διαπραγματεύσεις ο Αλέκος Φλαμπουράρης στον Νίκο Ευαγγελάτο
-->
                 
Από το newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου