Translate

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ο Μάρδας πήρε το όπλο του: «Διπλωματική επίλυση των θεμάτων (με την Τουρκία), διαφορετικά, πόλεμος!»

Λίγες ώρες μετά το ταξίδι Τσίπρα στη Σμύρνη, όπου ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δικαιολόγησε ωμά τις συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου δείχνοντας παράλληλα απρόθυμος για την άρση του “casus belli”, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μιλάει για πόλεμο.

Ερωτηθείς για τα όσα είπε ο κ. Νταβούτογλου, ο κ. Μάρδας είπε ότι «κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε
τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»…

Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος!».

Και συνέχισε: «Εμείς προτείνουμε, με τη διπλωματική οδό, να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Η δεύτερη λύση, η οποία υφίσταται, είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως (σ.σ.: πόλεμος).
Εγώ δεν βλέπω καμία υποχώρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Υποχώρηση θα ήταν να πηγαίναμε στο ΝΑΤΟ και να λέγαμε πράγματι η Τουρκία, έχει δίκιο».

Ερωτηθείς για τη στάση του πρωθυπυοργού όσον αφορά τις δηλώσεις Νταβούτογλου περί casus belli ο κ. Μάρδας είπε: «Δεν απάντησε ακριβώς με τα άρθρα, αντέδρασε με αυτό τον τρόπο. Τι θέλατε να κάνει εκείνη την ώρα, δηλαδή;

Τι άλλο περιμένατε να πει; Δεν μπορεί να συνδεθεί το casus belli με το άλλο (σ.σ.: επέκταση των χωρικών υδάτων), αυτό είπε ο πρωθυπουργός, πολύ καθαρά και με σαφήνεια, μπροστά του ήμουν, που σημαίνει ότι το αναφαίρετο δικαίωμά μας υφίσταται, το casus belli δεν πρέπει να υφίσταται».
Από το lykavitos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου