Translate

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Κάστρο Οκόρ: Όταν η ιστορία συναντά το μυστήριο [Βίντεο]

Όταν η ιστορία συναντά με το μυστήριο τότε οι άνθρωποι δημιουργούν ιστορίες, που άλλοτε τρομάζουν και άλλοτε εμπνέουν, δίνοντας νόημα στην ζωή των ανθρώπων, με σκοπό την ανακάλυψη της αλήθειας πίσω από τον μύθο.
Η Τσεχία είναι μία χώρα γεμάτη από τέτοιες ιστορίες και θρύλους και το κάστρο Οκόρ είναι η αρχή.
Το κάστρο Οκόρ βρίσκεται σε ένα χαμηλό βραχώδες ακρωτήρι βόρειο-δυτικά της Πράγας, περίπου
15 χλμ. από το κέντρο της πόλης, στην Κεντρική Περιφέρεια της Βοημίας της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Χτίστηκε το 1228 σαν ένα φρούριο στο μικρό χωριουδάκι της Οκόρ και αργότερα τροποποιήθηκε σε ένα γοτθικό κάστρο, που ιδρύθηκε το 1359 από τον Φράντισεκ Rokyčansky, έναν πλούσιο αστό της Παλιάς Πόλης της Πράγας.
Τροποποιήθηκε ξανά από ολοκληρωμένη υστερογοτθική αναδιαμόρφωση των Λόρδων του Donin το 1518, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Bořitas της Martinice, και τελικά μετατράπηκε σε κατοικία με το στυλ της Αναγέννησης.

Κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου το κάστρο ήταν σε μεγάλο βαθμό κατεστραμμένο και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε σε μπαρόκ στυλ. Υπέστη περαιτέρω ζημιές κατά το δεύτερο μισό του 15ου αιώνα, και τον 17ο αιώνα ανήκε στους Ιησουίτες .
Μετά την αποχώρηση των Ιησουϊτών ερημώθηκε και στα τέλη του 18ου αιώνα σιγά-σιγά η άσχημη κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται.
                
Από το apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου