Translate

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

H Ρωσία στο στόχαστρο τρομοκρατών κατ΄εντολή ΗΠΑ

Η παρέμβαση της Μόσχας στο συριακό εμφύλιο πόλεμο από το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους μπορεί να έχει κάνει τη Ρωσία κάτι περισσότερο από απλά ένα στόχο για τους εξτρεμιστές.
Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες ματαίωσαν αρκετές προσπάθειες από το Ισλαμικό Κράτος να αποστείλει ομάδες τρομοκρατών στη χώρα και έχουν συλλάβει εκατοντάδες μαχητές που επιστρέφουν στη Ρωσία από το Ιράκ και τη Συρία, δηλώνει
ρώσος αξιωματούχος την Παρασκευή.
"Πριν από λίγο καιρό μια ομάδα τεσσάρων έμπειρων μαχητών εστάλησαν [στη Ρωσία] από τη Συρία να πραγματοποιήσει μια τρομοκρατική επίθεση σε μια από τις πόλεις μας" δήλωσε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS , ο Αντρέι Przhezdomsky, σύμβουλος του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας της Ρωσίας
Η ομάδα ήταν σε θέση να διασχίσει νόμιμα στη Ρωσία, νοίκιασε ένα σπίτι και συγκεντρώθηκαν υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών, είπε, προσθέτοντας: «Επιχειρησιακός έλεγχος έπ 'αυτών επιτεύχθηκε από την αρχή. Συνελήφθησαν, αναμένοντας τη δίκη. "
Σε μια άλλη περίπτωση, δήλωσε ο Ρώσος σύμβουλος οι ειδικές υπηρεσίες σε συνεργασία με άλλες χώρες είχαν αποκλείσει μια προσπάθεια από 10 άτομα για να εισέλθουν στη Ρωσία.
Πρόσθεσε ότι η χρειάστηκε επιβολή του νόμου για να εμποδίσουν 832 ρώσων στρατευμένων, συμπεριλαμβανομένων 22 νεοσύλλεκτων που επέστρεφαν από το εξωτερικό και είχε σταματήσει πάνω από 100 πολίτες να φύγουν από τη χώρα για να αγωνιστούν για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι πέρισυ μέχρι και 7.000 άτομα από τη Ρωσία και την πρώην ΕΣΣΔ πολεμούσαν στη Μέση Ανατολή για το Ισλαμικό Κράτος, και μια τρομοκρατική οργάνωση απερρίφθει στη Ρωσία.
Πολλοί από αυτούς προέρχονται από το Βόρειο Καύκασο, όπου μια χαμηλού επιπέδου εξέγερση ισλαμιστών σιγοβράζει από το 1990.
-->
Εβδομάδες μετά την ρωσική εμπλοκή στο συριακό πόλεμο, όπου πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν να καταρρίπτουν στόχους στη Συρία,βόμβα εξερράγη στο σκάφος ενός ρωσικού επιβατηγού πάνω από την Αίγυπτο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες .

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου