Translate

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ του ΕΖΕΚΙΑ που ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με τους ΑΝΟΥΝΑΚΙ; (video)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής    

Πρόσφατα έγινε μία σπουδαία ανακάλυψη που την κάνει μοναδική στο είδος της. Αφορά την σφραγίδα του αρχαίου βασιλιά Εζεκία. Όμως, κάποια σύμβολα επάνω της φέρουν επαναστατικά ερωτηματικά που, ίσως, θα μπορούσαν να ανατρέψουν όσα γνωρίζαμε ως τώρα...
Ο αρχαιολόγος Eilat Mazar, αρχηγός της ανασκαφής, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στους The Times of Israel ότι έχουν βρει τη σφραγίδα του βιβλικού
βασιλιά της Ιουδαίας, Εζεκία, σε ένα 2700 ετών κομμάτι από πηλό.

Το συγκεκριμένο τεχνούργημα, ή πομφόλυγα, χρησιμοποιήθηκε για να σφραγίζει πάπυρους, καθώς σχετικές ίνες φαίνεται να διατηρήθηκαν στην επιφάνειά του.

Σύμφωνα με το BBC News η αρχαιολογική ομάδα από το Hebrew University of Jerusalem ανακάλυψαν το αντικείμενο σε μία αρχαία χωματερή δίπλα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο Εζεκίας αναφέρεται στην Αγία Γραφή στο βιβλίο των Βασιλέων Β (ή Δ). Ειδικότερα για αυτόν λέει στο 18, 5-8 πως: 

"Ο Εζεκίας πίστευε στον Κύριο, τον Θεό του Ισραήλ, πολύ περισσότερο από όλους τους βασιλιάδες του Ιούδα που προηγήθηκαν από αυτόν ή τον διαδέχτηκαν". Επίσης πολέμησε τους Φιλισταίους (δηλαδή τους αρχαίους Κρήτες) και τους καταδίωξε ως την Γάζα.

Πιστεύεται ότι κυβέρνησε το βασίλειο του Ιούδα μεταξύ 715 και 686 π.Χ..

Το τεχνούργημα μήκους ενός εκατοστού περιέχει αιγυπτιακά μοτίβα, όπως ένα φτερωτό δίσκο του ήλιου και μια Ankh, σύμβολο της ζωής των Αιγυπτίων.

Ο Mazar εξήγησε ότι "τα αιγυπτιακά μοτίβα εξαπλώθηκαν κατά τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. σε όλη την περιοχή". Ωστόσο γίνεται φανερό πως τα σύμβολα έπαψαν να έχουν την αρχική σημασία τους και χρησιμοποιήθηκαν ως λατρευτικά για τον Θεό των Ιουδαίων -γεγονός που αποδεικνύει πως η καπήλευση και η εκ νέου παρουσίαση των λατρευτικών συμβόλων δεν είναι φαινόμενο του χριστιανισμού αλλά πάει και πολύ παλαιότερα.

Το τεχνούργημα ανακαλύφθηκε αρχικά γύρω στο 2009, αλλά είχε αποθηκευθεί μακριά από ερευνητές μέχρι να εντοπίσουν την προέλευσή του. Μόλις πρόσφατα η ομάδα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου ανακάλυψε το νόημά του, χρησιμοποιώντας ένα μεγεθυντικό φακό για να διαβάσουν ότι "Ανήκει στον Εζεκία (γιο του) Άχαζ βασιλιά του Ιούδα"

Ο Mazar πρόσθεσε πως, αν και υπάρχουν κι άλλες σφραγίδες που φέρουν το όνομα του Εζεκία, είναι η πρώτη φορά που βρίσκουν μία τέτοια σε αρχαιολογική ανασκαφή. Έτσι η ανακάλυψη καθίσταται μοναδική. 

Όμως, τα αιγυπτιακά μοτίβα που ανέφερε ο Mazar, γεννούν κάποια περίεργα ερωτήματα που συνδέονται με τους Ανουνάκι... 

Είναι γεγονός πως σύμφωνα με τις 14 Πινακίδες του Ένκι, όπως τις μετάφρασε ο Ζαχαρίας Σίτσιν, αρκετά συμβάντα φαίνεται να ταιριάζουν πολύ σε αρκετά σημεία με εκείνα που περιγράφονται στην Αγία Γραφή. Τόσο, που πολλοί τολμούν να ισχυριστούν ότι πρόκειται για την ίδια ιστορία, ελαφρώς παραλλαγμένη -όπως χαρακτηριστικά για τον Αδάμ και την Εύα, ή για τον Κάιν και Άβελ, ότι δηλαδή σχετίζονται με τους Ανουνάκι. 

Σύμφωνα με τις 14 Πινακίδες του Ενκι, οι Ανουνάκι είχαν υπό την κατοχή τους και την Αίγυπτο. Είχαν, λοιπόν, κοινές λατρείες και κοινά σύμβολα, όπως ο Φτερωτός Ήλιος.   


Φτερωτός Ήλιος των Σουμερίων - Για τους Ανουνάκι σύμβολο του Νιμπίρου


Φτερωτός Ήλιος των Αιγυπτίων - Η συνέχεια των Ανουνάκι


Είναι δυνατόν, ένας άνθρωπος του Θεού να μην γνώριζε την προέλευση των συμβόλων; Ο Mazar υπονόησε πως ο βασιλιάς Εζεκίας τα χρησιμοποίησε με προσηλυτιστικό τρόπο αλλάζοντας εν ευθέτω χρόνο και την σημασία τους. Μπορεί να είναι και έτσι. 

Όμως, αν υπάρχει έστω και ένα ψήγμα αλήθειας πως οι περιγραφές της Βίβλου και των Ανουνάκι συνδέονται, τότε... μήπως ο σκοπός της χρησιμοποίησης των συμβόλων δεν ήταν ο προσηλυτισμός αλλά η ίδια η συνέχιση και διαιώνιση χαρακτηριστικών του πολιτισμού των Ανουνάκι που ήρθαν από τον πλανήτη Νιμπίρου

Και, γιατί οι αρχαιολόγοι απέκρυψαν από τα μάτια άλλων ερευνητών την σφραγίδα, ήδη από το 2009 και έξι χρόνια αργότερα πιστοποίησαν την προέλευση και τον ιδιοκτήτη της με έναν μεγεθυντικό φακό; Το 2009 δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα οι μεγεθυντικοί φακοί;

Ερωτηματικά χωρίς απαντήσεις, που όμως αν διαθέτουμε ανοιχτό μυαλό, ενδεχομένως, να βρούμε και τις λύσεις. 

Ακολουθεί το video, σχετικό με την ανακάλυψη της σφραγίδας του Εζεκία:

-->
                 
Από το diadrastika
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου