Translate

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Το ποσοστό της πρωτιάς Μεϊμαράκη θα κρίνει το δεύτερο γύρο - Τα σενάρια και η στάση Μητσοτάκη

- Το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών της Ν.Δ αναμένεται το πρωί της Δευτέρας στις 08:00
- Ο Ε. Μεϊμαράκης είναι αδιαμφισβήτητα πρώτος με ποσοστό πάνω από 40%
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τερμάτισε δεύτερος κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στον δεύτερο γύρο στις 10 Ιανουαρίου
- Απογοήτευση στο στρατόπεδο του Τζιτζικώστα με το επιτελείο του να ρίχνει ευθύνες στις
διαρροές Καραμανλή
- Τελευταίος ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ψηφοφορία, ο οποίος φέρεται έτοιμος να υποστηρίξει τον Κ. Μητσοτάκη
- Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Καθαρή πρωτιά Μεϊμαράκη που ξεπερνά το 40% δείχνουν τα αποτελέσματα που συγκεντρώνουν τα επιτελεία των υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Τα στοιχεία δείχνουν πως δεύτερος στην εκλογική διαδικασία τερματίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα ποσοστό που θα κυμαίνεται από το 26% έως το 30%, αν και οι συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα αρχικά θεωρούσαν πως ο υποψήφιος από τη Βόρεια Ελλάδα τερματίζει δεύτερος. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα, το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα συνειδητοποίησε πως τερματίζει τελικά τρίτος.
Τέταρτος αναδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης με ένα ποσοστό που οριακά ίσως και να φτάσει κοντα στο 10%. Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης δεν θα κάνει απόψε δηλώσεις, αλλά τις επόμενες ώρες αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, να δηλώσει τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πάντως, τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα το πρωί της Δευτέρας και ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης έχει καθαρίσει την πρώτη θέση, ωστόσο ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα κινηθεί πιο κοντά στο 40% ή πιο κοντά στο 50%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων, εάν είναι κοντά στο 50% τότε ο δεύτερος γύρος θα είναι τυπική διαδικασία. Εάν είναι κοντά στο 40% τότε ο δεύτερο γύρος θα είναι μάχη αφού μπορεί να θεωρηθεί ότι εναντίον του αθροίζονται οι ψήφοι των υπολοίπων.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να πάει στον δεύτερο γύρο όποια κι αν είναι η διαφορά, κάτι που διεφάνη ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του, καλώντας τους 400.000 "γαλάζιους" ψηφοφόρους να επανέλθουν στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου για μία νέα αρχή της Νέας Δημοκρατίας.
-->
Από το περιβάλλον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη επικρατεί κλίμα ικανοποίησης, αλλά κρατούν χαμηλούς τόνους μέχρι την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος. Πάντως, θεωρεί το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη πως επιτεύχθη ο στόχος του 40% και ο στόχος να έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.
Από το newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου