Translate

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος εκτιμούν οι ελληνικές αρχές και συμφωνούν απόλυτα τα ρωσικά ΜΜΕ

Το  χθεσινό σοβαρότατο συμβάν κοντά στην Νήσο Λήμνο , σύμφωνα με  το οποίο το ρωσικό Αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Smetlivy»,  αναγκάστηκε να ρίξει  προειδοποιητικές βολές για να αποφευχθεί η σύγκρουση με ένα  τουρκικό αλιευτικό ( πηγές αναφέρουν ότι ήταν πλοίο υποκλοπών),  κατονομάστηκε  στην Ελλάδα ως «θερμό επεισόδιο», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Ο ρωσικός τύπος αναφέρει ότι οι προκλήσεις από την Τουρκία θα συνεχιστούν αμείωτες, κάτι που
πιστεύουν και οι  Έλληνες δημοσιογράφοι του αμυντικού ρεπορτάζ.
«Οι Τούρκοι θέλουν πάση θυσία  να σύρουν την Ρωσία σε πόλεμο, για  να καλέσει το ΝΑΤΟ», αναφέρει πλήθος ρωσικών δημοσιευμάτων.
Τα ελληνικά ΜΜΕ από χθες συζητούν έντονα  το περιστατικό στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα ίδια εκτιμούν ότι αυτό που  συμβαίνει μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας,  αποτελεί την  χειρότερη κρίση μετά την περίοδο του «ψυχρού πολέμου».
Σύμφωνα με τους Έλληνες, η Ρωσία και η Τουρκία είναι στα πρόθυρα μιας  πραγματικής στρατιωτικής σύγκρουσης. Ωστόσο, η πολεμική δύναμη της Άγκυρας  για τους Έλληνες δημοσιογράφους είναι πολύ μικρή σε σχέση με την ρωσική τεράστια «πολεμική μηχανή» .
Σύμφωνα με Αξιωματικούς από το ελληνικό γενικό επιτελείο  οι οποίοι έδωσαν τις εκτιμήσεις  τους σχετικά με το τι συνέβη, το ρωσικό Αντιτορπιλικό «Smetlivy»  άνοιξε πυρ, όταν «κατανόησε» ότι  το τουρκικό  αλιευτικό σκάφος  αγνοούσε με κάθε τρόπο τις  φωτοβολίδες και τα σήματα που του ζητούσαν να αλλάξει πορεία. Το τουρκικό  «γρι-γρι» είχε πορεία προς το ρωσικό, και μόνο μετά  τις προειδοποιητικές βολές άλλαξε ρότα .
patra_rosiko_polemiko_ekklisia_naftes
Στην περίπτωση αυτή  ελληνικές πηγές  , αναφέρουν οι Ρώσοι,  δεν  αποκλείουν  ότι θα ακολουθήσουν και άλλες «προβοκατόρικες» προκλήσεις από την Τουρκία, διότι η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει σαφέστατα μια μεγάλη ένταση στο Αιγαίο , για να  καλέσει  στην συνέχεια σε βοήθεια το ΝΑΤΟ, τονίζει το άρθρο.
Σε αυτό το κομμάτι της αξιολόγησης των Ελλήνων ανωτάτων αξιωματικών , συμφωνούν απόλυτα οι ρωσικές αρχές, αλλά και οι εκτιμήσεις του ρωσικού γενικού επιτελείου, που διαβλέπουν μια καλά οργανωμένη τουρκική προβοκάτσια , η οποία εκπορεύεται από το ΝΑΤΟ.
Οι Ρώσοι θεωρούν ότι όλο αυτό το σκηνικό , έχει ως στόχο την δημιουργία πολεμικού κλίματος, και την μετακίνηση  μιας ισχυρότατης ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ, στο Αιγαίο , και ταυτόχρονα το κλείσιμο των Στενών.
Σκοπός είναι η αποκοπή της θαλάσσιας οδού ανεφοδιασμού του ρωσικού στρατού στην Συρία. Μια άλλη εναλλακτική διαδρομή θα κόστιζε περισσότερα χρήματα και πιο πολύ κόπο στην Μόσχα.
Επίσης το ΝΑΤΟ δεν θέλει να «σουλατσάρουν» ρωσικά πλοία στο Αιγαίο σε καμία περίπτωση, λόγω των χιλιόχρονων σχέσεων Ελλάδος  και Ρωσίας.
Στο pentapostagma.gr, και  σε άρθρο μας με τίτλο: Εάν η Τουρκία «κλείσει» τα στενά θα εφαρμοστεί το plan «B» από το ρωσικό στρατό, είχαμε κρούσει το κώδωνα  του κινδύνου, ότι η « Άγκυρα είναι ικανή να βρει τρόπο να κλείσει τα στενά , ακόμη και με την δημιουργία στο Αιγαίο, προμελετημένου  «περιστατικού» ακόμη και  με την Ελλάδα , για να έχει νομική βάση να το πράξει.  Η νυν τουρκική ηγεσία  είναι ικανότατη να το πράξει.
Οι Τούρκοι θεωρούν ότι  μέσα σε αυτήν την αναμπουμπούλα θα προωθηθούν καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα , στο Αιγαίο ( συνδιαχείριση με την Ελλάδα για τους υδρογονάθρακες), στην Κύπρο ( ΑΟΖ) , στο Ιράκ ( Μοσούλη) , στην Συρία , αλλά ακόμη και στην Αίγυπτο που διαθέτει το μεγαλύτερο κοίτασμα της Μεσογείου.
«Όποιος όμως μπλέκεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες», όπου «κότες» βάλτε ρωσική « Αρκούδα».
Υπενθυμίζουμε  επίσης ότι  ο πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού πλοίου Smetilivy, είχε λάβει την   ευλογία του πολιούχου της Πάτρας Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.
Το πλοίο που ανήκει στο δυναμικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, είχε δέσει στο λιμάνι της Πάτρας στις 22 Σεπτεμβρίου και το πλήρωμά του επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα για να προσκυνήσει την Κάρα και τον Σταυρό του Αποστόλου.
Από το pentapostagma
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου