Translate

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Συντάξεις: Παγίδες παντού – Αυξάνονται τα όρια μειώνονται τα ποσά για τους συνταξιούχους

- Χάνουν 30% και άλλο 10% όσοι βγαίνουν στα 62 και όχι στα 67 έτη
- Μεγαλύτερες οι μειώσεις για τις μητέρες με θεμελιωμένο δικαίωμα που φεύγουν μετά τις 18 Αυγούστου του 2015
- 8 κατηγορίες ασφαλισμένων γλιτώνουν τις αλλαγές, από 5 ως 17 χρόνια επιπλέον για ασφαλισμένους του ΙΚΑ
Μεγαλύτερες είναι οι περικοπές που κρύβει το νέο ασφαλιστικό για όσους βγαίνουν
πρόωρα σε σύνταξη. Χαμένες και οι μητέρες ανηλίκων παιδιών παρά το γεγονός ότι είχαν θεμελιώσει δικαίωμα, αν έφυγαν μετά τις 18 Αυγούστου, ενώ χαμένοι είναι και κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων στο ΙΚΑ παρά το γεγονός ότι υπάγονται στα βαρέα, όπως για παράδειγμα οι ηθοποιοί.
Μεγαλύτερες περικοπές στη μειωμένη σύνταξη
Το κλειδί είναι η 18 Αυγούστου. Όσοι αποχωρούν μετά, ακόμη και εάν πρόκειται για μητέρες που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. Δεν είναι μόνο η αύξηση του ορίου ηλικίας αλλά και η αύξηση του πέναλτι της αποχώρησης από το 6% μπορεί να φτάσει ως και το 30% κλιμακωτά.
Πέναλτι πρόωρης αποχώρησης θα έχουν όμως ακόμη και όσοι ενώ συμπλήρωσαν το 62 έτος ηλικίας αν υπάγονται στον νέο νόμο. Και αυτοί οι ασφαλισμένοι θα έχουν εφόρου ζωής μείωση 30% στη σύνταξη αλλά και 10% μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους.
Κατηγορίες εργαζομένων όπως οι ηθοποιοί θα δουν σταδιακά τα όρια ηλικίας τους να αυξάνονται από τα 50 στα 67 παρά το γεγονός ότι υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά.
-->
Χιλιάδες είναι επίσης οι ασφαλισμένοι που θα εγκλωβιστούν περιμένοντας την επικουρική σύνταξη, αφού βάσει του νέου νόμου θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν το όριο, να εκδοθεί η κύρια και στη συνέχεια η επικουρική.
Από το newsit
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου