Translate

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ψηφιακά παγκάκια: Πρωτοπορεί το Ληξούρι Κεφαλλονιάς για ντόπιους και ταξιδιώτες

Ψηφιακά παγκάκια περιμένουν όσους μένουν στην Κεφαλλονιά και θέλουν να κάνουν βόλτες σε κεντρικές πλατείες στο Ληξούρι ή ταξιδέψουν στο γραφικό νησί του Ιονίου.

Έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων, έξυπνα ψυγεία για καταναλωτές, έξυπνα παγκάκια για περιπατητές, έξυπνοι λαμπτήρες για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ταυτόχρονα στη ζωή μας έχουν μπει για τα καλά ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια κ.ά.

Η ανάπτυξη

ψηφιακών εφαρμογών αλλάζει τη δομή των σύγχρονων πόλεων. Από τα πρώτα ψηφιακά παγκάκια που είχαμε δει ήταν στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας ενώ στην πρωτοπορία των ψηφιακών εφαρμογών ήταν τα Τρίκαλα.

Τα 12 ηλεκτρονικά παγκάκια κατανέμονται σε διαφορετικές πλατείες στο Ληξούρι

Τα νέα παγκάκια για τη φόρτιση κινητών και με δωρεάν wi fi από τον Δήμο Ληξουρίου Κεφαλλονιάς. Τα 12 έξυπνα ηλεκτρονικά παγκάκια δίνουν έναν πιο σύγχρονο τόνο: στην πλατεία Ριζοσπαστών, στην κεντρική πλατεία, στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη, στην πλατεία Πεσόντων και στην πλατεία πίσω από το δημαρχείο.

Η Κεφαλλονιά αποτελεί το πρώτο σε έκταση νησί του Ιονίου αλλά το τρίτο σε πληθυσμό. Τα γαλαζοπράσινα νερά της έγιναν διάσημα στο εξωτερικό μετά την ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλλι» και βελτίωσε αισθητά τα τουριστικά της μεγέθη.

Οι ψηφιακές εφαρμογές κερδίζουν διαρκώς έδαφος στις σύγχρονες πόλεις και το πρόγραμμα για την ψηφιακή αναβάθμιση με διαφορετικές εφαρμογές τρέχει σε αρκετούς δήμους της χώρας, που θέλουν να κάνουν την πόλη τους πιο λειτουργική για τους πολίτες, περισσότερο καθαρή, και με λιγότερα έξοδα. Ταυτόχρονα δίνουν λύσεις ακόμη και σε θέματα υγείας σε ηλικιωμένους πολίτες, που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα.

Η Αθήνα παραμένει πολύ χαμηλά στον πήχη των ψηφιακών πόλεων, παρά τις προσπάθειες, που έχουν γίνει κατά καιρούς σε αντίθεση με άλλες πρωτεύουσες ή πόλεις της Ευρώπης, που έχουν καταφέρει να βελτιώσουν τα ψηφιακά τους μεγέθη με την Ελβετία να κρατά τα σκήπτρα: Ζυρίχη, Όσλο, Γενεύη, Κοπεγχάγη, Λωζάνη κ.ά.

Δείτε επίσης: Ο προστάτης άγιος των παιδιών... που ήταν σκυλί

Από το newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου